vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Izlet v Toskano

datum: 26.07.2012

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že 59 let skrbimo za dobrobit otrok, mladih in staršev, tudi na humanitarnem področju. V sodelovanju z našo krovno organizacijo Zvezo prijateljev mladine Slovenije smo se vključili v akcijo »Podajte nam roko – Nivea štipendijski sklad. Trem dijakom iz občine Ajdovščina in enemu iz Vipave smo tako omogočili prejemanje mesečne štipendije za celotno obdobje srednješolskega izobraževanja. Ob zaključku letošnjega šolskega leta smo dva štipendista nagradili z nepozabnim 4-dnevnim izletom v Toskano v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste Polje v projektu »Mladi in Evropa«.

Takole je renesančno Toskano doživela srednješolka Lucija:

V začetku počitnic smo se odpravili v čudovito, vinorodno, gričevnato, predvsem pa sončno pokrajino sredi Italije -Toskano. Ogledali smo si majhno in mirno mestece San Giminano. Popoldne smo preživeli v Sieni, zvečer pa smo se kratkočasili na plaži. Naslednji dan smo si ogledali čudovit otok Elbo. Pozabili nismo niti na Napoleonovo vilo v dolini San Martino, z vlakcem smo se popeljali v rudnik mineralov v mestecu Porto Azzuro. Tretji dan smo obiskali Piso in posneli nekaj fotografij ob poševnem stolpu. Pokukali smo tudi v mirno mestece Lucco. Zadnji dan smo se po zajtrku odpeljali še do Firenz, kjer smo si ogledali Michelangelov trg od koder se ponuja krasen razgled na renesančno mesto. Pogledali smo še stari most, palačo Pitti, trg Signoria, stolnico, znameniti Giottov zvonik…in ravno, ko smo vzljubili Toskano, smo že morali nazaj domov. V zelo kratkem času smo videli ogromo in se imeli lepo.

Ob naslednjem vseslovenskem projektu »Podajte nam roko«, ki bo predvidoma potekal letošnjo jesen, pa vabimo tudi vas dragi bralci, da pomagate ustvariti čim več »rokic« in tako prispevate v Učni sklad Nivee. Z majhno gesto lahko tudi mladim iz našega okolja omogočimo kvalitetnejše življenje in izobraževanje.

toskana1 toskana2
toskana3

koledar dogodkov

< maj 2019 >

PARADA UČENJA

15.05.2019 ob 09:00, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine                      Ajdovščina                              se bo predstavilo na          ...


več o dogodku >

ne spreglejte

Humanitarna akcija "MORJE ZA VSE OTROKE"

23.05.2019

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo v maju 2019 pričeli s humanitarno akcijo "Morje za vse otroke - darujmo za počitnice", v kateri zbiramo sredstva za otroke z manj priložnostmi, da jim omogočimo brezskrbne počitniške dni na morju.

več o tem utrinku >