vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Hiša mladih od ustvarjalnosti pokala po šivih

datum: 17.07.2012

kategorija: utrinki

Prostovoljci Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina so v teh počitniških dneh za otroke in mlade pripravili raznovrstne ustvarjalne delavnice, ki so potekale v treh terminih: 26.6. - 29.6.2012, 2.7. - 6.7.2012 ter 9.7. - 13.7.2012. Delavnice so bile zelo dobro obiskane, predvsem v drugem tednu, ko smo našteli tudi do 27 otrok na dan. Ponovno bomo ustvarjali v avgustu in sicer od 20. do 24. avgusta.

Hiša mladih v Palah, kjer je sedež našega društva, je tako dobesedno pokala po šivih. V prvem tednu so prostovoljke pripravile različne delavnice, otroci so uživali v naravi, kjer so nabirali materiale za ustvarjalne delavnice. Izdelali so lične ladjice, ki so jih preizkusili v mrzli hubeljski vodi. S potepanja do izvira Hublja so v fotoaparat ujeli čudovite prizore iz narave, ki jih bomo v kratkem predstavili na teh straneh. Izdelali so si nakit iz perlic, ribice iz kolaža in si omislili svoj lasten ples. Ves počitniški utrip je posnela tudi ekipa TV Slovenije v prispevku "Počitnice za najmlajše" Prijeten ogled želimo. Naj spregovorijo tudi fotografije:

1.teden1 1.teden2
1.teden3 1.teden4

Drugi teden so otroci izdelovali šatuljice iz kartona, nakit iz fimo mase ter si oblikovali čudovite ribice - broške, kot okras poletnih oblačil. Iz odpadne embalaže - plastenk so nastale razigrane dolgojezične žabice, ki bodo otrokom pomagale pregnati dolgčas. Zadnji dan v tednu, pa so izpod rok ustvarjalnih otrok nastale kartice spomin.

2.teden1 2.teden2
2.teden3 2.teden4
2.teden5 2.teden6
2.teden7 2.teden8
2.teden9 2.teden10
2.teden11 2.teden12

Tretji teden, od 9. do 13. julija, so otroci ponovno spoznavali naravne materiale in med sprehodi po učni poti ob hladu reke Hubelj, nabirali vejice, kamenčke in tako so nastale čudovite slike ladjic. Družbo so jim delale mucke iz časopisnega papirja in rakovice iz školjk, za konec pa so ustvarili sanjsko plažo s svetilnikom in čolnički iz papirja. Njihove domove pa bodo krasile tudi čudovite pisane stekleničke za dišeče cvetje. Obiskala nas je tudi novinarka Dnevnika Nataša Bucik Ozebek, ki je svoje vtise strnila v reportaži "Brezskrbne počitnice bodo preživljali tudi ajdovski otroci" Prijetno branje želimo.

3.teden3 3.teden1
3.teden2 3.teden4
3.teden5 3.teden6
3.teden7 3.teden8
3.teden9

Zahvala vsem našim marljivim prostovoljkam - Mateji Kavčič, Anji Korenčan, Marti Trebižan, Nini Rustja, Staši Benko, Maji Štefin, Lauri Štefin, Maši Čibej in Kaji Ferjančič, ki so otrokom pričarale brezskrbne, ustvarjalne in razigrane počitniške dni. Letos so se našim prostovoljkam pridružile še osmošolke Nataša, Lea in Sanja, ki so svoj čas namenile pomoči otrokom in spoznavanju prostovoljskega dela. Iskrena hvala vsem.

Iskrena hvala tudi našim sofinancerjem Občini Ajdovščina in Uradu RS za mladino v programu "Prostovoljno mladinsko delo".

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >