vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Otroški ringaraja v Gojačah in Malovšah

datum: 13.07.2012

kategorija: utrinki

V organizaciji Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina so se v dvorani KS Gojače-Malovše med 4. in 9. julijem 2012 odvijale brezplačne delavnice za otroke. Naš poletni ustvarjalni ringaraja smo v soboto, 7. julija, domiselno popestrili tudi z glasbeno igrico, kjer je kot osrednji del »sodelovala« pravljična zgodbica o mavrični ribici.

Dvorana je bila polna nasmejanih otrok. Vzdušje na delavnicah je bilo živahno in polno lepih presenečenj, saj smo se skozi zdrav smeh in sproščujoče poletne igre mimogrede tudi veliko koristnega naučili.

Naš poletni ustvarjalni ringaraja je potekal v polnem doživljanju. Otroci so risali in slikali so na školjke, izdelovali morske živali, iz stiropornih kroglic pa raje kot ribice delali nadvse privlačne sladolede. Domišljija je ideje še bolj obogatila in nastale so tudi lutke, med katerimi seveda ni manjkal niti kapitan. Naše razgibane delavnice so obiskali tudi mlajši otroci, ki so poletne izdelke naredili skupaj s starši.

Že od prvega dne otroških poletnih ustvarjalnic so otroke spremljale domiselne družabne igre. Med poslušanjem prijetnih poletnih pesmic so otroci slikali tudi na steklo ter na svilo. Za glasbeno igrico, kjer iz pravljice Mavrična ribica nastopa slavna mavrična ribica, so otroci naredili tudi zelo slikovito ladjo. Ko so jo dokončali, smo z nekaj otroki vadili glasbeno igrico, medtem pa peli poskočne poletne pesmice. Pravljična glasbena igrica je otrokom, pa tudi staršem, postajala vedno bolj všeč, zato smo sklenili, kljub temu, da je bolj poletna, da bi jo še po nekaj vajah zaigrali med avgustovskimi ustvarjalnimi delavnicami.

Otroci so med delavnicami in po njih izžarevali posebno energijo poletja. Takšne delavnice so zares pravo razvedrilo za oči in dušo. Kot metulj, ki ves srečen leta po živo cvetočem travniku poletnih ringaraja ustvarjalnih dogodivščin.

Zapisala: Katja Krkoč

Malovše1 Malovše2
Malovše3 Malovše4
Malovše5 Malovše7
Malovše6 Malovše8
Malovše9 malovše10

Ustvarjalne delavnice sta sofinancirala Občina Ajdovščina in Urad RS za mladino v programu "Prostovoljno mladinsko delo".

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >