vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Urad RS za mladino podprl naša prizadevanja

datum: 08.06.2012

kategorija: utrinki

Aktivnosti v Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že vrsto let za srečnejše otroštvo vodijo naši marljivi prostovoljci. Na področju prostovoljskega dela želimo predvsem promovirati pomen le-tega med mladimi kot način aktivnega vključevanja in participacije mladih v družbi, doseganje večje avtonomije mladih, promovirati pomen neformalnega, izkustvenega in vseživljenskega učenja, večanje kompetenc mladih, spodbujanje k solidarnosti, demokratičnosti in enakopravnosti ipd.

Dejavnosti v programu "Prostovoljno mladinsko delo", ki ga je letos finančno podprl tudi Urad RS za mladino, pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, želimo še razširiti in obogatiti.

Prioritetna področja programa so:
- izvajanje in uveljavljanje prostovoljskega dela mladih na področju prostočasnih aktivnosti otrok in mladih, aktivnega državljanstva, ekologije, promocije zdravja in dobrega počutja preko športnih aktivnosti in iger na prostem
- izobraževanje in usposabljanje prostovoljcev za mladinsko delo
- izmenjave mladih prostovoljcev
- vključevanje mladih z manj priložnosti
- socialno preventivno delo v skupnosti
- humanitarne aktivnosti.

Naši mladi prostovoljci skozi prostovoljsko delo pridobivajo dragocene izkušnje, znanja in kompetence za nadaljnjo profesionalno in osebnostno rast.

Prostovoljstvo bogati - nas in druge!

Za konec še nekaj utrinkov naših prostovoljskih aktivnosti.

prostovoljstvo1 prostovoljstvo2
prostovoljstvo3 prostovoljstvo4
prostovoljstvo5 Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport - Urad RS za mladino

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >