vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Nagradni izlet za zlate bralce

datum: 08.06.2012

kategorija: utrinki

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina že vrsto let koordinira dejavnosti, povezane z Bralno značko v občinah Ajdovščina in Vipava v projektu Zlati bralec. Letošnje devetošolce, ki so vsa osnovnošolska leta pridno prebirali knjige za bralno značko, smo na prvi junijski dan nagradili s kulturnim popotovanjem na slovensko obalo. V Portorožu nas je pozdravilo vetrovno in oblačno vreme, odpravili smo se do Kosmačeve hiše, kjer nas je pričakala bibliotekarka Nada Leban iz Mestne knjižnice Piran. Zlatim bralcem in njihovim mentorjem je predstavila pisatelja Cirila Kosmača in njegovo delo. Še posebej so nas pritegnile anekdote iz njegovega življenja. Prisluhnili smo tudi posnetku, na katerem pisatelj govori o tem, kako je moral pobegniti od doma, nakar smo si ogledali še spominsko sobo. Novih spoznanj željni smo se odpeljali v Koper, kjer smo si ogledali Pokrajinski muzej Koper in staro mestno jedro.
Zlatim bralcem smo podelili spominska priznanja in knjižno nagrado - Osnove demokracije dr. Mira Cerarja, ilustratorja Izarja Lunačka.
Naziv »Zlati bralec« je letos v obeh občinah dosegel 101 učenec, v projektu Bralne značke pa je sodelovalo 72% vseh osnovnošolcev, kar je nad državnim povprečjem. Mladim smo položili na srce, naj dobri knjigi ostanejo zvesti še naprej. Vse zahvale pa gredo marljivim mentorjem, ki vsa leta spodbujajo mlade k prebiranju knjig. Naše kulturno popotovanje je hitro minilo in zagotovo nam bo ostalo v lepem spominu.

Projekt "Zlati bralec" poteka v sodelovanju z Društvom Bralna značka pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Projekt "Zlati bralec" poteka v sodelovanju z Društvom Bralna značka pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

zb1 zb2
zb3 zb4
zb5 zb6
zb7 logotip bralne značke

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >