vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Zabavno in sproščeno do novih znanj

datum: 22.02.2012

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina tudi v letošnjem šolskem letu izvajamo študijske krožke, ki so neformalna oblika učenja za odrasle. Študijske krožke vodijo mentorji, potekajo pa v sproščenem vzdušju, v majhnih skupinah, verjamemo, da je to ključ do uspešnega učenja.

V novembru se je zaključil študijski krožek »Zabavna španščina«, ki ga je vodil naš prostovoljec Evropske prostovoljne službe Emilio Morillo iz Madrida. Krožkarji so spoznavali osnove španskega jezika, skozi besedo, sliko in film pa so potovali po Španiji in izvedeli marsikaj novega o njeni kulturi. Emilio se je nad poučevanjem svojega maternega jezika tako navdušil, da se je odločil, da bo to počel tudi v prihodnje.

Že od lanskega oktobra poteka študijski krožek »Poti do zdravja« , ki ga pripravlja in vodi članica našega društva mentorica Jana Bolčina. Krožek je namenjen osveščanju udeležencev o zdravem načinu življenja, prehrani in gibanju. Na srečanju se zbira več kot 10 udeležencev, ki se praktično in teoretično seznanjajo s posameznimi temami. Na dosedanjih osmih srečanjih so govorili o telovadbi in pomenu vaj za preprečevanje zdravstvenih težav, nekaterih vaj so se s pomočjo fizioterapevtke tudi naučili, ob pogovorih v sproščenem vzdušju pa so obravnavali različne teme, ki jih zanimajo.

Popotniki po srcu in duši združeni v študijskem krožku »Potujmo in se izobražujmo« pa so jeseni prvič zavezali nahrbtnike in se podali na izlet v neznano – povzpeli so se na Lisco. Obiskali so tudi praznično Ljubljano in se odpravili do Brkinov. Več o njihovih popotniško-izobraževalnih dogodivščinah bomo še poročali.

Že vrsto let poteka tudi študijski krožek »Angleščina za vsak dan«, krožkarji so začeli širiti svoje znanje angleškega jezika v začetku februarja. Če bi tudi vi radi jezikali po angleško, se nam pridružite.

V teh dneh se je pričel tudi študijski krožek »Keramičarke« , kjer krožkarice (lepo vabljeni so tudi predstavniki moškega spola) spoznavajo osnove dela z glino in tako na ustvarjalen način preživljajo svoj prosti čas. Vabljeni vsi, ki vas ustvarjanje zanima.

Uvodno srečanje novega študijskega krožka »Od kulturne dediščine – k nam…tukaj in zdaj«, ki bo potekal v dvorani KS Gojače – Malovše (v stari šoli), pa je prestavljeno na sredo, 7. marca 2012 ob 19. uri. Udeležba je, kot za vse ostale študijske krožke, brezplačna. V omenjenem študijskem krožku bomo raziskovali ustno izročilo naših krajev, se podali v pretekle čase, kakšno zapeli in nasploh se imeli lepo.

Študijske krožke sofinancira Ministrstvo za šolstvo in šport, koordinira pa Andragoški center Slovenije.

Še nekaj sedanjih in preteklih utrinkov s študijskih krožkov:

šk1 šk2
ŠK3 KERAMIČARKE

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >