vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

ADIJO, EMILIO - ZAKLJUČEK PROJEKTA EVS

datum: 14.12.2011

kategorija: utrinki

Od februarja do začetka decembra je v okviru Evropske prostovoljske službe z našim društvom sodeloval španski prostovoljec Emilio.

Tekom celega leta je mnogo otrok razveselil s svojimi predstavitvami, ustvarjalnimi delavnicami in učenjem osnov španskega jezika. Otrokom je popestril tudi poletne počitnice, med katerimi se je kot spremljevalec udeležil vseh petih letovanj in tam prav tako aktivno sodeloval pri ustvarjalnih delavnicah, športnih aktivnostih in jezikovnih tečajih.

Emilio je v času svoje prostovoljske službe v Ajdovščini pripravil tudi nemalo aktivnosti za odrasle: dva jezikovna tečaja španščine, večere španskega filma ter predstavitve španske kulture in hrane.

V Vipavsko dolino je prinesel nekaj španskega temperamenta ter ob sproščeni komunikaciji z ljudmi predstavljal špansko kulturo, mi pa smo mu v tem letu skušali približati naše navade in naš jezik.

Leto pa je bilo hitro okrog in z novembrom se je tudi Emiliov obisk v Sloveniji zaključil. Ob zaključku so Emiliovi slovenski prijatelji Emiliu pripravili poslovilno zabavo, na društvu pa smo mu ob poslovilnemu kosilu podarili posebno knjigo s fotografskimi utrinki celega leta, da se bo lahko še dolgo, v živo spominjal trenutkov, ki jih je prostovoljec preživel na našem društvu in v Vipavski dolini.

Emilio se je že vrnil v Madrid, na našem društvu pa že načrtujemo nove EVS projekte, s katerimi bomo skušali na obisk pripeljati še prostovoljce iz drugih kotičkov Evrope.


Mnogi otroci so si Emilia zapomnili prav po njegovih predstavitvah

emilio1

Od Emilia smo se poslovili tudi mentorji in koordinatorka

emilio2
mladina
izobrazevanje in kultura movit

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >