vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Zabavno učenje - študijski krožki

datum: 26.06.2011

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina je bilo v šolskem letu 2010/11 zelo pestro na področju študijskih krožkov, saj je tudi letos dogajanje popestrilo kar šest različnih krožkov. Študijski krožki so neformalna oblika učenja za odrasle, potekajo v majhnih skupinah, s pomočjo mentorja, temeljijo pa na vzajemnem učenju ter sproščenem in prijetnem vzdušju.

Že vrsto let deluje študijski krožek »Angleščina za vsakdanjo rabo«, kjer se marljivi člani učijo konverzacije ter uporabnih fraz v angleščini za vsakdanje situacije. Brali so članke, se spopadli z angleško literaturo, svoje znanje pa so oplemenitili med pogovori s prostovoljcem Evropske prostovoljne službe Emiliom Morillom.

»Kdor potuje, dvakrat živi«, je geslo študijskega krožka »Potujmo in se izobražujmo«, ki poteka že drugo leto. Člani krožka se radi potepajo po bližnjih in daljnih krajih Slovenije in zamejstva, spoznavajo kulturne posebnosti in se družijo z enako mislečimi. Letos so se podali na izlet v neznano, in sicer v Belo Krajino in na Mirno goro, pot pa jih je zanesla tudi v dolino Glinščice, po Rilkejevi poti, po Kraškem Robu in na Boč. Niso se pozabili udeležiti tudi tradicionalnega pohoda na Malo Goro.

V krožku »Lepote naše doline« so člani spoznavali naravne in kulturne posebnosti zgornje Vipavske doline, spremljali kulturno dogajanje v naših krajih, svoje videnje lepote so zabeležili tudi z izdajo priložnostnih razglednic.

Brez ustvarjanja ne gre – krožkarji so letos ustvarjali v dveh študijskih krožkih in sicer, »Čar keramike«, ki ga je vodila akademska slikarka Jana Humar in krožek »Ustvarjam, torej sem«, kjer so člani spoznavali različne likovne tehnike in si izmenjevali ustvarjalne ideje. Krasili so uporabne predmete z akrilno tehniko, oblikovali velikonočno dekoracijo in še marsikaj, poseben poudarek pa so dali na oblikovanju iz odpadnih materialov.

Skozi zabavna in sproščena srečanja so se naši krožkarji naučili tudi osnov španskega jezika. V študijskem krožku İHablemos Español!, ki je potekal pod mentorstvom našega prostovoljca Evropske prostovoljne službe Emillia Morilla iz Madrida, so se znanja željni krožkarji učili osnov španščine ter spoznavali naravne in kulturne značilnosti temperamentne Španije. Učenje tujega jezika s pomočjo rojenega govorca je prav posebna izkušnja, so nam zatrdili navdušeni krožkarji.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim mentorjem, udeležencem študijskih krožkov in vsem zunanjim sodelavcem za pomoč in podporo. S krožki nadaljujemo v jeseni – do takrat, poleg povabila, da se nam pridružite, prav en lep poletni pozdrav.


šk4 šk3

šk logo mss

Nosilec projekta študijskih krožkov je Andragoški center Slovenije, financira pa jih Ministrstvo za šolstvo in šport.
koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >