vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

NA POČITNICAH

datum: 01.03.2011

kategorija: utrinki

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine v Ajdovščini je bilo med zimskimi počitnicami veselo in živahno. S pestrim programom smo razveselili otroke željne ustvarjanja, tekmovanja, raziskovanja, športa in zabave.
V teden zimskih počitnic, od 21. do 25. februarja, smo skušali umestiti raznovrstne dejavnosti in to nam je tudi uspelo. Otroci so lahko izbirali med tečajem smučanja na Črnem vrhu nad Cerknim in zimovanjem v Kranjski Gori, zaradi zelo velikega zanimanja za izlet v Atlantis in Kolosej, pa smo organizirali celo dodaten izlet in tako smo na plavanje in ogled filma popeljali kar dva avtobusa otrok.

Pestro je bilo tudi v prostorih društva, kjer so se čez teden odvijale kreativne delavnice. Otroci so risali, izdelovali vetrnice in kolaže, magnetne okraske ter skozi reševanje miselnih ugank iskali in seveda tudi našli skriti zaklad. Najditelji so si razdelili zaklad in prejeli priznanja.
Za zaključek počitnic smo za otroke pripravili še tombolo s praktičnimi nagradami.

Delavnice so bile še bolj posebne, saj je pri njih sodeloval prostovoljec Evropske prostovoljne službe Emilio Morillo del Castillo - Olivares iz Španije, ki ga v društvu gostimo do decembra 2011 v projektu »Prosti čas otrok in mladih.« V okviru zimskih delavnic je dodatno obogatil program, saj je otrokom predstavil nekaj španskih iger, učili so se španske izštevanke, nekaterih španskih besed, ob pogovoru s prostovoljcem pa so nekateri pridno vadili tudi angleški jezik. Po zaključku zimskih počitnic bo Emilio svoje delo nadaljeval s predstavitvami po osnovnih šolah in tako širšemu krogu otrokom skušal približati špansko kulturo, prepričani pa smo, da bodo tudi naši otroci njemu približali slovensko. Projekt Evropske prostovoljne službe sofinancira Evropska komisija, koordinira pa nacionalna agencija Movit NA Mladina iz Ljubljane.

Maša Čibej
MDPM Ajdovščina


Act 1 Act 6

Act 4 Act 3

Act2 Act 5

act 7 Act 8

Act 9 Act 10

Act 11

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >