vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Ekozimovanje Zgornje Gorje

datum: 12.01.2011

kategorija: utrinki

Le kdo si ne želi preživeti počitnic v družbi prijateljev? Se z njimi smejati, plesati, kepati ter istočasno izvedeti tudi kaj zanimivega in poučnega?
Prav takšne počitnice smo zadnji teden v starem letu prejeli otroci iz Ajdovščine, Logatca, Vrhnike in Ljubljane. Skupinico 34 otrok je na Novoletni eko tabor v Zgornje Gorje pri Bledu popeljal Zavod za rekreacijo in letovanje otrok v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in Medobčinskim društvom prijateljev mladine Ajdovščina. Donatorja letovanja sta bila podjetje BSH hišni aparati ter Abanka. Iz občin Ajdovščina in Vipava se je zimovanja udeležilo 10 otrok.
Skupaj smo preživeli pet prekrasnih in zabavnih sončnih dni. Na zimovanju smo se na počitniško primeren način poučili o tem kako moramo varovati ter skrbeti za naše okolje, pobližje smo spoznali kako moramo ravnati z odpadki ter obnovljivimi viri energije, s pomočjo novo pridobljenega znanja smo na eko način izdelali raznovrstne okraske (eko jelko, eko Božička, eko voščilnice in na novo preoblikovali stare in »grde« vrečke…).
Skupaj smo raziskali tudi okolico in odkrili zelo zabavno drsališče blizu starega mlina, ogledali smo si arheološko najdišče in ob jasni, mrzli noči smo z baklami odšli na sprehod do Blejskega jezera.
Ko smo se pobližje spoznali in so se med nami spletla že prava prijateljstva, med nekaterimi pa tudi prave male romance, smo odšli na izlet v Kranjsko goro, kjer smo si ogledali smučišče in tekmovalno progo vrhunskih smučarjev, odšli na sprehod do Zelencev in se predajali lepotam narave. Za zaključek izleta smo se odpravili še na sankanje pod Planiško velikanko.
Prav tako pa nam ni bilo dolgčas ob večerih, ko smo kartali, igrali monopoli, pikado, iz zaprašene omare pa smo ponovno izbrskali tudi šah! Preizkusili smo se tudi v karaokah in plesu.
Kljub natrpanemu in utrudljivemu urniku se je še vedno tu pa tam našel čas za otroško razposajeno ugajanje norčij.

Urška Repič, MDPM Ajdovščina

Skupinska

Delavnice

koledar dogodkov

< oktober 2020 >

Jesenske počitnice 2020

30.10.2020 - 06.11.2020 ob 10:00, Ajdovščina

Z velikim veseljem vabimo otroke, da se nam pridružijo na ZOOM DELAVNICAH    podaljšanih JESENSKIH POČITNIC, JUHUHU!   vsak dan od ponedeljka, 2. 11., do petka, 6. 11. 2020, od 10:00 do 12:00 na spletni platformi ZOOM    OBVEZNE SO PRIJAVE   ČAROVNIJE IZ PAPIRJA...


več o dogodku >

ne spreglejte

Podaljšane jesenske počitnice - VABILO

30.10.2020

Jesenske počitnice so podaljšane, zato vabljeni, da se udeležite naših virtualnih počitniških aktivnosti. Delavnice bodo potekale vsak dan, od ponedeljka do petka, med 10. in 12. uro., na spletni platformi ZOOM.

več o tem utrinku >