vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Teden vseživljenjskega učenja

datum: 02.06.2010

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo tudi letos obeležili - tokrat že petnajstič zapovrstjo - Teden vseživljenjskega učenja, ki je potekal od 17. do 23. maja. Projekt koordinira Andragoški center Slovenije, lokalna koordinatorica pa je bila tudi letos Ljudska univerza Ajdovščina.

Naša EVS prostovoljka Zanda Brikmane je na veliko veselje otrok, obiskala številne osnovne šole v zgornji Vipavski dolini s predstavitvijo Latvije - "Zemlja, ki poje" ter ustvarjalnimi delavnicami. V ponedeljek se je mudila v podružnični šoli v Gočah, skupaj s prostovoljko Jano Humar, naslednji dan pa sta obiskali podružnično šolo Podnanos. Otroci so po predstavitvi oblikovali pisane okvirje z nacionalnim simbolom Latvije - dvopiko pikapolonico.

Goče Goče1

Podnanos Podnanos1

V sredo sta Zanda Brikmane in Urška Brežnjak obiskali podružnično šolo Šmarje, kjer sta skupaj z nadebudnimi učenci ustvarjali v delavnici "Igra barv", izdelali so prikupne figurice iz cvetličnih lončkov. Res so bile barvite, kot pogled skozi okno na cvetočo pomladno pokrajino!

Šmarje Šmarje1

Šmarje2 Šmarje3

V četrtek pa so nas na sedežu društva obiskali učenci Enote Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina. Tudi oni so z veseljem prisluhnili Zandi in njeni predstavitvi, spregovorila pa nam je tudi v slovenskem jeziku. Po končani predstavitvi smo izdelali okvirčke z nacionalnim simbolom Latvije - dvopiko pikopolonico. Zandi so zaželeli srečno vrnitev domov in še veliko lepih trenutkov v Sloveniji.

Enota Enota1

Širši javnosti smo predstavili delovanje našega društva s postavitvijo razstave izdelkov, ki so nastali v ustvarjalnih delavnicah ter izdelkov krožkaric iz ŠK Obudimo ročna dela in ŠK Umetniška loža. Razstava je postavljena v izložbi stare trgovine Peko v Ajdovščini. Vabljeni k ogledu.

exhibition

Poskrbeli smo, da tudi odraslim ni bilo dolgčas. Animatorka Nataša Lipovž je v ŠK Ruski jezik in kultura pripravila nove slovnične in jezikovne poslastice, medtem ko je Zanda Brikmane pripravila pravo kulinarično popotovanje - pripravila je tipično rusko jed, mesne kroglice odete v testo. Še danes se nam cedijo sline.

Russian Russian1

Russian2 Russian3

Sredin večer pa je bil namenjen ustvarjanju v ŠK Umetniška loža, ki ga vodi mentorica Urška Brežnjak. Tokrat smo izdelovali pisane škatle za tisoč in eno stvar.

Umetniška loža Umetniška loža1

Zelo smo veseli, da je naša ustvarjalka osnovnošolka Sara Fučka, prejela nagrado za svoje likovno delo na natečaju "Jaz in vseživljenjsko učenje", ki ga je razpisala Ljudska univerza Ajdovščina. Sara je svojo risbo ustvarila v istoimenski delavnici, ki jo je na sedežu društva vodila akademska slikarka Jana Humar. Sari iskreno čestitamo!

Teden vseživljenjskega učenja nam je hitro minil, vendar mi se učimo dalje. Vsak dan in vedno znova.
Vsem našim prostovoljcem se zahvaljujemo za pomoč pri oblikovanju in izvedbi TVU-ja.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

URSM LOGO izobrazevanje in kultura

movit mladina

šk

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >