vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Mladi in Evropa 2009

datum: 11.08.2009

kategorija: utrinki

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste- Polje dva marljiva učenca iz ajdovske občine Martina Marca in Nino Ščukovt nagradila z izletom po Danski, Švedski in Nemčiji v okviru projekta »Mladi in Evropa 2009«, ki ga je financiral KD Group. Kaj vse so doživeli od 29.7. do 5.8. 2009, pa je zapisala udeleženka izleta Nina Ščukovt:

»29. julija se nas je pred Fužinskim gradom v Ljubljani v okviru projekta »Mladi in Evropa« zbralo 43 mladih in 4 vzgojitelji, čakajoč na nepozabno potepanje po Evropi. Odpravili smo se na 11-urno vožnjo do nemškega Evropa parka, kjer smo preživeli nepozaben dan v enem izmed največjih zabaviščnih parkov v Evropi. Noč smo prespali v indijanskem kampu blizu parka. Zjutraj smo pot nadaljevali proti Danski, kjer smo si ogledali Kopenhagen, kip Andersenove male morske deklice, staro ribiško naselje Ribe in rojstno hišo H. C. Andersena v mestu Odense. Nato smo se s trajektom odpravili na ogled švedskega mesta Malmo in nato nazaj proti Danski čez most ter skozi tunel pod morjem. Tam smo si ogledali še menjavo častne straže pred dansko kraljevo palačo, vikinški muzej in še nekaj zanimivih točk Kopenhagna. Naslednji dan smo se s trajektom odpravili proti Nemčiji, čakala nas je nekaj urna vožnja do mesta Baden Baden, kjer smo prespali v hostelu in se že naslednji dan odpravili proti francoskemu mestu Strasbourg. Tam smo si ogledali Notredamsko katedralo, Svet Evrope, Evropski parlament in Evropsko sodišče za človekove pravice. Zatem smo se odpravili na nočno vožnjo proti Ljubljani, kjer smo se poslovili od novih prijateljev in se utrujeni odpeljali vsak na svoj konec Slovenije. Posebna zahvala gre organizatorju Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, sponzorju KD Group, šoferjema Draganu in Borisu ter seveda vzgojiteljem Vesni, Jasni, Tilnu in Matjažu. S tem popotovanjem so nam približali Evropo in kot bi rekel Matjaž, nas spodbudili k razmišljanju, da smo tudi mi državljani Evrope.«

mladi1 mladi2

mladi3 mladi4

mladi5 mladi6

mladi7 mladi8

Več fotografij na spletni strani Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, klikni tukaj.

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >