vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Zanimivo, poučno, ustvarjalno - študijski krožki!!!

datum: 03.08.2009

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina je bilo v šolskem letu 2008/09 zelo pestro na področju študijskih krožkov, saj je letos dogajanje popestrilo kar šest različnih krožkov.

Prvič je pričel z delovanjem študijski krožek »Obudimo ročna dela«, ki je požel zelo veliko zanimanja, predvsem med žensko populacijo. Krožkarice so s pomočjo animatorke gospe Marte Trebižan ustvarile čudovite makrameje in vezene prtičke, se preizkusile v kvačkanju in si izmenjale številne ideje za ustvarjanje, ki jih želijo uresničiti z nadaljevanjem študijskega krožka že letošnjo jesen.

»Kdor potuje, dvakrat živi«, je geslo študijskega krožka »Potujmo in se izobražujmo«, člani krožka se radi potepajo po bližnjih in daljnih krajih Slovenije in zamejstva, spoznavajo kulturne posebnosti in se družijo z enako mislečimi. Svoje izkušnje, utrinke s potepanj in razmišljanja predstavljajo na tematskih večerih v svojem lokalnem okolju.

V krožku »Živimo zdravo« so člani razpravljali o zdravju, zdravi prehrani in novodobnih razvadah. Svoja druženja so popestrili s predavanjem medicinske sestre Tamare Kofol o zdravem načinu življenja, pasteh sončenja in nevarnostih, ki prežijo ob vodi. Teorijo je potrebno udejaniti v praksi, zato so si spekli polnozrnato pecivo, se preizkusili v nordijski hoji in se družili ob rekreativnih pohodnih po bližnji okolici.

Že drugo leto zapovrstjo so »zeleni« krožkarji pod mentorstvom Urške Štrancar ustvarjali in razmišljali o odnosu do okolja v krožku »Okolje mene briga«. Uredili so cvetlične gredice pred Rizzatovo vilo, pripravili naravno milo s posušenimi cvetovi sivke in eteričnimi olji, ozaveščali mimoidoče z »zelenimi sporočili«, zbirali ideje za čim bolj neškodljivo ravnanje do okolja, se podali po učni poti na izvir Hublja, nasploh so se imeli zelo lepo.

Že vrsto let delujeta krožka »Mala Gora« in »Za boljše sporazumevanje v Evropski uniji«, v prvem se pod mentorstvom Kristine Valič ukvarjajo s kulturno in naravno dediščino omenjene gore in njene okolice, obujanjem izročila, pomoči na pripravo velikonočnega pohoda na Malo Goro in podobno, v drugem pod mentorstvom Jane Bolčina pa utrjujejo znanje angleškega jezika s spoznavanjem članic Evropske unije. Letos so v krožek povabili tudi prostovoljko Evropske prostovoljne službe Latvijko Zando Brikmane, ki jim je predstavila svojo državo, jezik in kulturo, sledilo je prijetno druženje in utrjevanje angleškega jezika.

Nosilec projekta študijskih krožkov je Andragoški center Slovenije, financira pa jih Ministrstvo za šolstvo in šport. Učenje je lahko tudi zabavno – za študijske krožke to še posebej velja!

Mentorice študijskih krožkov Barbara Tomšič, Jana Bolčina, Kristina Valič in Urška Štrancar vas vabijo, da se jim jeseni pridružite v novih »krožkarskih« dogodivščinah. Vabljeni vsi, ki ste radi v dobri družbi in se bi želeli kaj novega naučiti na zabaven in ustvarjalen način. Dobrodošle so tudi nove ideje in tematike za študijske krožke.
Nasvidenje do jeseni!

šk11 šk22

šk33 šk44

šk55 šk66

šk77 šk88

šk

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >