vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Dobrodošla EVS prostovoljka! / Welcome EVS volunteer!

datum: 08.07.2009

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo se prijavili kot gostujoča in usklajevalna organizacija za projekt nacionalne agencije Movit NA Mladina – Akcija 2, Evropska prostovoljna služba. Program financira Evropska komisija. Povezali smo se s pošiljajočo organizacijo Radi Vidi Pats, ki mlade seznanja z ekološkimi tematikami, preko katere se nam je 3. julija pridružila prostovoljka Zanda Brikmane. Sodelovala bo v projektu “Prosti čas otrok in mladih v Ajdovščini”, ki je zasnovan kot dolgoročno prostovoljno delo v trajanju enega leta.

Zando bi vam radi predstavili na naših straneh, vabimo pa vas, da se nam pridružite in sodelujete v naših aktivnostih in spoznate prostovoljko iz Latvije tudi v živo.


My name is Zanda and I am from Latvia – one of three Baltic States. I live approximately 50km from our capital Riga – in the sunniest city in Latvia – Saulkrasti (The Coast of the Sun). I am 21 year old and at the beginning of June I finished my bachelor studies in Riga – I was studying communication science (journalism) and now I am searching for some University to attend Master studies. Since 3rd of July I have been living in Ajdovščina where I am doing my EVS programme in MDPM Ajdovščina. I chose Slovenia because of several reasons: 1) I have not heard about this country too much before – just that it is one of ex - Yugoslavia countries and it is situated near Italy. So I decided that it would be great to get familiar with other country and its culture; 2) I like to work with children – they are more creative and open-minded than lots of adults; 3) going to some other country is always a challenge. So I thought - why not Slovenia?
There are a lot of things I like to do, but lately I am really happy if I have some more time to take pictures. I would like to buy some old film-camera and then learn how to make them in the ‘dark room’. So, except taking pictures, I like several more things, like traveling, meeting different cultures and people. In summer I like swimming, cycling and volleyball, but in winter – skiing, skating and everything related with outdoor activities.
I am looking forward to have many different experiences here in Slovenia!

zanda2

Sem Zanda in prihajam iz Latvije – iz ene izmed treh baltskih držav. Živim približno 50 kilometrov od glavnega mesta Rige, v najbolj sončnem latvijskem mestu – Saulkrasti (kar pomeni “obala sonca”). Imam 21 let in v začetku junija sem diplomirala iz novinarstva, sedaj iščem univerzo, kjer bi opravljala magisterij. Od 3. julija živim v Ajdovščini, kjer opravljam Evropsko prostovoljno službo pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina. Slovenijo sem izbrala zaradi različnih razlogov: 1) Nisem slišala dosti o Sloveniji, le, da je ena izmed bivših jugoslovanskih republik in da je blizu Italije, zato sem se odločila, da bi jo rada bolje spoznala, prav tako tudi njeno kulturo. 2) Rada delam z otroki, ki so ponavadi bolj ustvarjalni in bistri od odraslih. 3) Iti v drugo državo je vedno izziv. Zato sem pomislila – zakaj ne Slovenija?
V prostem času rada počnem veliko stvari. Predvsem v zadnjem času nadvse uživam, če imam več časa za fotografiranje. Rada bi kupila star fotoaparat in se naučila razvijati slike v temnici. Poleg fotografiranja imam rada tudi druge stvari, potovanja, spoznavanje različnih kultur in ljudi. Poleti rada plavam, kolesarim, igram odbojko, pozimi pa smučam, drsam in se ukvarjam s številnimi drugimi športi na prostem.
Veselim se številnih novih izkušenj v Sloveniji!

movit izobrazevanje in kultura
mladina

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >