vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Priznanje naj prostovoljskemu projektu 2008

datum: 18.06.2009

kategorija: utrinki

Prostovoljci Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina smo se 11. junija 2009 udeležili slavnostne prireditve v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije, ki je potekala ob zaključku javnega natečaja »Naj prostovoljec/ka 2008, Naj prostovoljski projekt 2008«. Prireditev se je odvijala na Brdu pri Kranju, častni pokrovitelj projekta je bil predsednik RS dr. Danilo Türk s soprogo Barbaro Miklič Türk. Prireditev sta vodila Bernarda Žarn in Jure Sešek, s svojim nastopom pa jo je popestril zbor Perpetuum Jazzile pod vodstvom Tomaža Kozlevčarja.

Še posebej slovesen je bil trenutek, ko smo prejeli priznanje za projekt »Ustvarjajmo z naravnimi in odpadnimi materiali«, ki smo ga izvedli v lanskem letu. Zahvala za uspešno izveden projekt gre mentoricam – Nike Škofič, Marti Trebižan, Urški Štrancar in številnim marljivim prostovoljcem društva. V sklopu projekta smo izvedli zanimive ustvarjalne delavnice – ustvarjali smo z glino, poslikali smo bombažne nakupovalne vrečke, izdelali okraske iz papirja in ladjice iz naravnih materialov (plute, lesenih paličic, vrvice in papirja), iz odpadnih materialov smo oblikovali akvarij, eko plakate, diddgeriduje in še bi lahko naštevali.

Veseli smo vsakega nasmeha in dobre volje otrok in mladih, ki obiskujejo naše delavnice ter dejstva, da je naše delo vidno in cenjeno s strani lokalne skupnosti in širše.


npp1 npp2

npp3 npp4


Eno najlepših zadoščenj v življenju je, da nihče ne more iskreno pomagati sočloveku, ne da bi s tem pomagal sebi.
Ralph Waldo Emersonkoledar dogodkov

< maj 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Benjaminov dobrodelni tek

15.05.2020

Vipavski tekač Benjamin Kodele - Benjo bo danes ob 18. uri iz Vipave začel svoj dobrodelni tek na 100 km. Tekel bo na progi Centurion, ki poteka v okviru dogodka "Ultra trail Vipavska dolina", kljub temu, da zelo obiskan mednarodni tekaški dogodek letos odpade.

več o tem utrinku >