vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Igrajmo se za varnost

datum: 25.05.2009

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo se prostovoljci z veseljem odzvali povabilu Sveta za preventivo in vzgojo otrok v cestnem prometu Ajdovščina in za prireditev IGRAJMO SE ZA VARNOST pripravili prometno obarvano ustvarjalno delavnico, ki smo jo vključili tudi v projekt "Varno in zdravo skozi otroštvo in naprej". Veliko otrok iz ajdovskih šol in vrtcev je v petkovem dopoldnevu veselo ustvarjalo z nami.

Na parkirišču pred Športnim centrom Police smo s kredami zarisali pravi cestni labirint, ga opremili s prometnimi znaki, ki smo jih izdelali v naši delavnici in seveda po prometnih predpisih z avtomobilčkih zapeljali skozenj.

Šolarji so poskušali z ilustracijo odgovoriti na vprašanja iz prometnega (ne)znanja, ki jih v istoimenski pesmi zastavlja Tone Pavček.

Ko grem (često) čez cesto,
naj dam kresničko v desni ali levi žep?
Ko mi semafor pomežikne, miličnik oklikne,
naj padem na finto, stisnem med noge rep?

Veliko bolj resna so bila vprašanja policistov, gasilcev, reševalcev in drugih varnostnih služb, ki so nas vodile skozi prometno dogajanje v petkovem dopoldnevu. Poučili so nas, kako varno na cesto, zakaj uporabljati čelado, čemu so prometni znaki…

Saj končno: Kje bi čez cesto prišli,
če bi vse zebre se zbrale
in neke lepe noči
v Afriko odpotovale?

varnost1 varnost2

varnost3 varnost4

varnost5 varnost6

varnost7 varnost8

varnost9 varnost10koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >