vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Zeleni festival prostovoljstva

datum: 28.04.2009

kategorija: utrinki

Sredi zelene trate
raste zeleno drevo.
Na njem zame in zate
mile ptice pojo…


Tako smo z verzi iz Pavčkove pesmi v petek, 24. 4., zakorakali v našo prireditev, s katero smo v tednu prostovoljstva želeli obeležiti naše delo, ki je neločljivo povezano s prostovoljci. Ti nam pomagajo pri ustvarjalnih delavnicah, počitniških izletih, letovanjih, tečajih smučanja, plavanja, rolanja, tenisa in še in še.

Prireditev smo vključili v naš ekološki projekt »Drevo v srcu, srce v drevesu« in tako je nastal ZELENI FESTIVAL PROSTOVOLJSTVA.

V avli Dvorane prve slovenske vlade nas je od 8. do 12. ure obiskalo 140 učencev 2., 3. in 4. razreda Osnovne šole Danila Lokarja. Skupaj s šestimi prostovoljkami, Marto, Nike, Urško, Martino, Anjo in Valentino, smo ustvarjali v treh različnih ekoloških delavnicah.

V prvi smo ustvarili cvetoča pomladna drevesca in se pogovorili o tem, kako bomo taka drevesa ohranili tudi v naravi. V drugi delavnici smo poslikali bombažne vrečke, da bi se izognili kupovanju plastičnih, ki onesnažujejo okolje. V tretji pa smo ugotovili, da je mogoče tudi iz odpadnih stekleničk izdelati lepo dekoracijo.

Med ustvarjanjem smo si pričarali čisto pravega čarovnika. Ime mu je bilo Gregor in nas je za slabo uro popeljal v svet čarovnije, plesa in norčavih iger.

V okviru že omenjenega projekta smo pripravili tudi razstavo izdelkov likovnega natečaja »Osmislimo odpadke«, ki smo ga razpisali v začetku marca. Ponujamo vam nekaj utrinkov z našega festivala.

festival1 festival2

festival3

festival8 festival9

festival10 festival12

festival13 festival14

festival15 festival16

festival17 festival19

festival4 festival11

festival18 festival20

festival22


RAZSTAVA IZDELKOV LIKOVNEGA NATEČAJA "OSMISLIMO ODPADKE"

razstava1 razstava3

razstava4 razstava5

razstava6 razstava7

razstava8 razstava2

Prireditev je sofinanciral Urad RS za mladino.

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >