vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Prvošolci prejeli knjižna darila

datum: 09.02.2009

kategorija: utrinki

V petek, 6.2.2009 je bilo v večernih urah v Dvorani prve slovenske vlade nadvse praznično. Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je v sodelovanju z Društvom Bralna značka pri ZPMS organiziralo kulturno prireditev ob podelitvi knjig v projektu Zlati bralec. V spodbudo za družinsko branje in razvijanje bralne kulture smo pripravili knjigo »Moj očka« najvidnejše slovenske avtorice Lile Prap. Prireditev je s pesmijo in animacijami povezovala Andreja Zupančič, podžupan gospod Borut Koloini pa je vse pozdravil z mislijo o pomenu branja, odkrivanju novih svetov in omike skozi knjižne vrstice. Pravo vzdušje v dvorani, ki je pokala po šivih, pa so pričarali učenci s svojimi prepričljivimi nastopi. Prvošolci osnovne šole Danila Lokarja, ki pridno obiskujejo plesni krožek so se pod vodstvom Saše Kravos predstavili s plesno točko »Ko si srečen…«. Colčani so nas pod mentorstvom Smiljane Krapež popeljali v stare čase s tipičnimi vaškimi oblačili in z besedami – obudili so namreč ljudske pesmi, izštevanke in prstne igre. Prvošolci iz osnovne šole Šturje so izvedli plesno točko »Moje roke, noge…«, na katero sta jih pripravljali učiteljici Suzana Gorup in Renata Lemut. Četrto in petošolci iz Vipave pa so iz svojih tamburic pod taktirko Vlaste Lokar Lavrenčič izvabili prečudovite zvoke, uživali smo v ljudskih melodijah »Marko skače«, »Moj očka ima konjička dva« ter »Na izlet«. Kako je »V deželi številk« so nam povedali prvošolci iz Podkraja pod vodstvom Katje Turk Medvešček in Slavice Velikonja. Nastop pa so zaključili z veselimi zvoki izpod prstov mladega harmonikaša. Mladi bralci so se sprehodili na oder, kjer so vsi navdušeni prejeli knjigo »Moj očka«, nakar so povedali, kakšni so njihovi »očkoti«… »Super, fejst«…je odmevalo iz mladih grl. Ali kot je zapisala Lila Prap: »To je moj očka in rad ga imam! Vsak dan komaj čakam, da z njim se igram!«

Vsem učenkam in učencem ter njihovim mentoricam se iskreno zahvaljujemo za doživete nastope. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja. Vsem prvošolkam in prvošolcem pa veliko lepih trenutkov v odkrivanju novih knjižnih svetov.


zlati bralec1 Zlati bralec2
Zlati bralec3 Zlati bralec3a
Zlati bralec4 Zlati bralec6
Zlati bralec7 Zlati bralec8
Zlati bralec9 knjiga


koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >