vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Humanitarne božično-novoletne počitnice

datum: 08.01.2009

kategorija: utrinki

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje desetim otrokom iz občin Ajdovščina in Vipava omogočilo brezplačne božično-novoletne počitnice v Kranjski Gori v času od 26.12. do 30.12.2008. Otroci, ki so prišli z različnih koncev Slovenije so bivali v počitniškem domu Vila v Kekčevi deželi Triglavskega narodnega parka v bližini jezera Jasna. V družbi animatorjev so uživali na drsalkah, v bazenu, privoščili so si tudi sprehode in sankanje po zasneženi pokrajini. Manjkalo ni niti ustvarjalnih delavnic, predstavitev glasbenih inštrumentov, obiskale so jih lutke, ogledali so si film, igrice, veselo rajanje in smeh pa je odmeval po vsej vili. Spletla so se nova prijateljstva in seveda – kaj bi bili praznični dnevi brez obiska Božička in dedka Mraza. Dobra moža sta otroke obdarila in jim obljubila, da se naslednje leto spet vidijo.

kranjska gora1 kranjska gora2
kranjska gora3 kranjska gora4

Povprašali smo otroke po njihovih vtisih.

»Meni je bilo vse všeč. Dobila sem nove prijateljice iz Ljubljane. Upam, da se kmalu spet vidimo.« M., 14 let

»Všeč mi je bilo, da smo se lahko sankali. Bilo je veliko snega, še preveč… Najbolj všeč mi je bilo, ko sta nas obiskala Božiček in dedek Mraz.« D., 8 let

»Prvič sem bila na drsalkah. Na začetku me je bilo malo strah, potem pa je bilo zmeraj boljše. Vesela sem nove plišaste igrače, sedaj jih imam v sobi že štiri.« A., 7 let

kranjska gora5 kranjska gora6
kranjska gora7 kranjska gora8


Zveza prijateljev mladine Slovenije vsako leto išče sponzorje in donatorje, ki bi bili pripravljeni finančno podpreti njihove programe in projekte za pomoč otrokom. Tokratno počitnikovanje je finančno podprl Diners Club Slovenija z dobrodelnimi prispevki svojih članov.

kranjska gora9 kranjska gora10
kranjska gora11 kranjska gora12

Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje se iskreno zahvaljujemo, da smo lahko omogočili božično –novoletne počitnice tudi otrokom iz naših koncev.

Za več fotografskih utrinkov s počitnikovanja v Kranjski Gori, kliknite tukaj

Vir slikovnega gradiva: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >