vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Utrinki Veselega decembra

datum: 06.01.2009

kategorija: utrinki

Naše veselo popotovanje po prazničnem decembru smo začeli na dvodnevnem Miklavževem sejmu v Ajdovščini, kjer smo se predstavili s stojnico in tematskima ustvarjalnima delavnicama pod taktirko mentorice Nike Škofič. V soboto smo izdelali Miklavža in plešoče angelčke iz usnja, v nedeljo pa smo zanje ustvarili še pravo praznično hišico.

Veseli december1 veseli december2
veseli december3 veseli december14

V zadnjem mesecu v letu ne gre brez daril – tudi mi smo obdarovali otroke – z lepimi doživetji in iskricami v očeh. Tako so »ustvarjalnice na obisku« obiskale OŠ Šmarje, kjer je mentorica Urška Štrancar z učenci ustvarjala prikupne snežake iz kuhalnic, gospa Marta Trebižan pa je praznično vzdušje prinesla tudi v OŠ Skrilje, kjer so učenci skupaj s starši izdelovali kaširane balončke, snežinke in storže.

veseli december4 veseli december
veseli december6

Brigita Leban je z Gledališčem Bičikleta pripeljala lutkovno predstavo »Babica Zima« v OŠ Podkraj, OŠ Budanje in OŠ Lokavec.

veseli december7 veseli december8

Pisana paleta vsakodnevnih ustvarjalnih delavnic v dvorani Prve slovenske vlade pa je potekala vse do božiča. Izdelovali smo okraske vseh vrst in z njimi okrasili dvorano za svečani prihod dedka Mraza. V petek, 19. 12. 2008, smo tam praznovali tudi peto obletnico Mladinskega sveta Ajdovščina. Skupaj z ostalimi društvi smo se predstavili s stojnico in ustvarjalno delavnico. Štiri sto otrok je skozi dopoldan pod taktirko Urške Štrancar in Nike Škofič pri naši stojnici izdelovalo igro Spomin.

veseli december9 veseli december10

veseli december10 veseli december15
Otroke smo pred silvestrovim razveselili še z izletom v Atlantis in Kolosej. Skupaj smo doživeli pravljično okrašeno Ljubljano in si zaželeli »Srečno 2009!«.

veseli december12 veseli december13

V našem društvu smo še posebej ponosni, da smo desetim otrokom iz občine Ajdovščina in Vipava, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, omogočili 5-dnevne pravljične božično-novoletne počitnice v Počitniškem domu Vila v Kranjski Gori.

Enajst otrok s posebnimi potrebami pa je preživelo krajše božične počitnice na Debelem Rtiču.

Naše leto je bilo plodno, igrivo in ustvarjalno. Zahvala gre vsem našim sodelavcem, prostovoljcem in vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri našem poslanstvu.koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >