vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Novoletne voščilnice in božična zgodbica

datum: 24.11.2008

kategorija: utrinki

V soboto, 22.11.2008 smo pod vodstvom gospe Marte Trebižan ustvarjali voščilnice ob bližajočih se božičnih in novoletnih praznikih. Najprej smo imeli v načrtu izdelovanje rožic, ker pa že vsi težko pričakujemo veseli december in z »eno nogo« že razigrano rajamo, so izpod naših rok nastale čudovite umetnine. Celo naš zvesti ustvarjalec Jean, se je zaprl v »svoj« kabinet in dovolil drugim vstop samo s skrbno izbranim geslom. Vsi radovedneži smo komaj čakali, da nas razveseli z novo zgodbo. Izvedeli smo, zakaj Božiček pušča darila za pridne otroke kar v nogavicah. Prepričani smo, da nas bo tudi letos bogato obdaril.

voščilnice1 voščilnice2

voščilnice3 voščilnice5Zakaj Božiček pušča darila v nogavicah

Nekoč, približno milijon let nazaj, se je točno na božič nekaj zgodilo. Neki palček, ki so ga klicali neroda, je pomagal tjulnju na južni tečaj, ker pa ju je med potjo preganjal medved, je izgubil dve Božičkovi darili, namenjeni Urški in Nejcu. Urška in Nejc sta bila brat in sestra. Ko je neroda to ugotovil, je vtaknil dve svoji igrači v modri nogavici, ki ju je imel na nogah. In kaj se je potem zgodilo? Od mraza so mu pomodrele noge. Ko je to videl Božiček, mu je dal novo ime in vsi so ga imeli radi. Od tedaj pušča Božiček igrače v nogavicah. O saj res, pozabil sem povedati, kakšno ime je dobil. Postal je Modrinko. Ja, kaj se pa smejete?J

p.s Urška in Nejc sta bila zelo vesela daril.

voščilnice9 voščilnice10

voščilnice6 voščilnice7

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >