vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Teden otroka 2008

datum: 23.10.2008

kategorija: utrinki

Z mislijo »nekoga moraš imeti rad« smo na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina začeli teden otroka. Ta rdeča nit se je vlekla skozi vsa naša druženja. Popestrili pa smo jih še z barvami jeseni in poezijo, ki seveda ni mogla mimo našega pesnika Toneta Pavčka.

teden otroka 1 razstava

Tako smo v Osnovni šoli Draga Bajca v Vipavi pripravili dve delavnici z naslovom »Ko lutke oživijo na Pavčkovo poezijo« pod vodstvom Kristine Lavrenčič in s tem na naš način zaklicali Vse najboljše! priljubljenemu pesniku.

Naš obisk pri otrocih v osnovni šoli v Vrtovinu je bil jesensko obarvan. Pod vodstvom mentorice Urške Štrancar smo izdelovali ježke in jim na koncu prilepili imena, seveda čimbolj nenavadna in izvirna. Tako smo dobili kar nekaj ježkov nogometašev. Za konec smo spoznali še enega razposajenega ježka, Jančka, ki nas je povabil na gostijo naravnost iz ljudske pripovedke.

oš vrtovin urška bere
otroci z ježki gasilska oš vrtovin


Že v sredo smo pogledovali v nebo in v mislih preganjali oblake, saj nas je v četrtek čakal Ex-tempore v Piranu. In smo ga izpeljali. Lepo je bilo. Štirideset učencev in dijakov s svojimi učitelji likovnega pouka je ustvarjalo na temo »Nekoga moraš imeti rad«. Prišli so iz osnovnih šol Otlica, Col, Šturje, Vipava, Ajdovščina ter obe srednji šoli iz Ajdovščine in Vipave. In nismo samo slikali. Ogledali smo si tudi piranske znamenitosti, dan pa zaključili z zbiranjem vtisov na ladjici, ki nas je popeljala ob obali do Portoroža in nazaj v Strunjan. Vsa nastala likovna dela bomo razstavili v januarju v času otroškega parlamenta.

piran1 piran2
piran3 piran4
piran5
piran6 piran7
piran8

Psiček Bici in učiteljica Kleta iz lutkovne predstave »Bici-kleta« v izvedbi Brigite Leban sta očarala učence in učenke osnovnih šol Vipavski Križ, Skrilje, Podnanos in Otlica. Avtorico, sicer doma s Cola, poznajo širom po Sloveniji, saj je s "svojo bicikleto prekolesarila" že številna prizorišča.

bicikleta1 bicikleta2
bicikleta3 bicikleta4

Učenci Osnovne šole Danila Lokarja in OŠ Šturje pa so si ogledali lutkovno igrico »Kdo je napravil Vidku srajčico« v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana. Vipavske učence pa najlepše še čaka, saj jih bodo naslednji teden obiskale lutke iz predstave »Mali bober in odmev« iz že zgoraj omenjenega gledališča. Želimo jim, da bi se imeli tako lepo, kot smo se imeli mi z vami v tednu otroka.

Videk1 Videk2

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >