vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Študijski krožek "Okolje mene briga"

datum: 01.10.2008

kategorija: utrinki

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina je od julija do septembra 2008 pod vodstvom mentorice Urške Štrancar potekal študijski krožek "Okolje mene briga". Člani krožka smo se pogovarjali in iskali rešitve za čim bolj zdravo sožitje z okoljem. Svoje ideje in dobre namere smo napisali na zelene lističe in tako je posušena Jožičina oljka dobila novo poslanstvo. Poletje smo ujeli v lične škatlice, iz katerih se širi vonj po sivki. Razpravljali smo o škodljivosti plastičnih nakupovalnih vrečk in prisegli, da nas bodo po nakupih spremljale samo bombažne vrečke. Prej pa smo jih mogli še sešiti in okrasiti. Tudi to nam je šlo dobro od rok. Ločevanje odpadkov je vedno bolj aktualna tema, zato smo izdelali zabojnika za zbiranje papirja in plastike. Neurejenost okolice Rizzatove vile nas je spodbudila, da smo zavihali rokave, pobrali odpadke in zasadili cvetlice. Verjamemo, da je naša miselnost in dejanja prepričala marsikaterega mimoidočega.

okolje1 okolje2
Prijetno vzdušje Majhna skupina za velike stvari.

okolje3 okolje4
V slogi je moč. Oljka je ozelenela.

okolje5 okolje6
V škatlice ujeto poletje. Šivali smo in šivali...

okolje7 okolje8
...krasili smo in krasili... takšne lične vrečke...

okolje9 okolje10
ustvarili. Čisto prava džungla.

okolje11 okolje12
Tako je mnogo bolje. "Zeleno" obvestilo

okolje13
Ločujmo odpadke!


Aleš, Irena, Jožica, Marija, Nike, Slavka - hvala za vašo vedoželjnost, ustvarjalnost in pozitivno energijo!

P.s. V študijskem krožku smo se imeli zelo lepo, zato smo se odločili, da bomo naše delovanje na področju ekologije in zdravega življenja nadaljevali v novem študijskem krožku. Vabljeni vsi zainteresirani (odrasli), da se nam pridružite, pišite nam na elektronski naslov društva ali pa nas pokličite na telefon 368 91 40.

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >