vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Evropska unija - moj dom, moja priložnost

datum: 31.05.2006

kategorija: utrinki

ZPM Ajdovščina je z majem zaključila projekt Evropska unija – moj dom, moja priložnost, pri katerem so od začetka letošnjega leta sodelovali učenci višjih razredov OŠ Ajdovščina, prostovoljci CMD-ja in PUM-ovci. Projekt je podprl Urad vlade za informiranje v okviru javnega razpisa za informiranje mladih o EU.
ZPM Ajdovščina je s sodelavci izvedla delavnice in predstavitve, na katerih so z udeleženci obnavljali poznavanje zgodovine oblikovanja EU in delovanja njenih institucij. Iskali so prednosti in slabosti, ki jih je prinesla vključitev Slovenije in se pogovarjali o njenih vrednotah in kulturni raznolikosti. S pomočjo promocijskega gradiva so oblikovali predloge, s katerimi bi izboljšali položaj Slovenije v EU, predvsem na področjih, ki po njihovem mnenju potrebujejo posebno pozornost. To so varovanje naravne in kulturne
dediščine, ekologija, odnosi s Hrvaško, prepoznavnost in zaposlovanje mladih.
Prispevke udeležencev bomo izdali v obliki zloženke, ki bo na voljo tudi drugim zainteresiranim za mnenje otrok in mladih o Evropski uniji.

Za sodelovanje se vsem sodelujočim in prostovoljcem iskreno zahvaljujemo.

Barbara Tomšič
Vodja projekta, ZPM Ajdovščina

Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije.
Ta dogodek/seminar/konferenca/okrog la miza/publikacija je sestavni del/prejel-a finančno podporo programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank. Program obveščanja izvaja Urad vlade za informiranje.
Vaša vprašanja so vedno dobrodošla na evrofonu 080 2002, v evronabiralniku, Gregorčičeva 25, 1000 Ljubljana, na elektronskem naslovu evrofon@gov.si in na domači strani http://evropa.gov.si, kjer so vam na voljo tudi informacije.

Logo Evropska unija

koledar dogodkov

< november 2019 >

Vabilo na izobraževanje "Kako organizirati prostovoljsko delo v svojem kraju?"

18.11.2019, Ajdovščina

                                                                             V A B I L O Medobčinsko...


več o dogodku >

ne spreglejte

Teden otroka 2019

30.10.2019

Letošnji Teden otroka je potekal od 7. do 13. oktobra na temo »Naše pravice«. V letu 2019 obeležujemo 30 let od sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah, 20. novembra 1989 jo je sprejela Generalna skupščina Združenih narodov.

več o tem utrinku >