vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Krompirjeve počitnice v organizaciji MDPM Ajdovščina

datum: 07.11.2012

kategorija: utrinki

V Ajdovščini smo tokrat stopili v sodelovanje z MC Hiša mladih, ki so ponudbo naših, dopoldanskih delavnic, obogatili še z možnostjo kosila in popoldanskimi delavnicami.

Z ustvarjalnimi delavnicami smo začeli v ponedeljek, 29.10.2012. V času pred nočjo čarovnic se nismo mogli izogniti izdelavi čarovniških klobukov. Črnim, visokim in stožčastim klobukom so se pridružili še zelo simpatični črni pajki, narejeni iz plastičnih krožnikov.

Čarovniški klobuki in pajki 1
Čarovniški klobuki in pajki 2
Čarovniški klobuki in pajki 3
Čarovniški klobuki in pajki

Kljub burji smo se v skrbi za gibanje podali na krajši pohod proti izviru močno narastlega Hublja. Pridružila se nam je tudi starejša generacija in nam pomagala k zaključku pripeljati projekt »Igrivo skozi mladost in starost«, ki smo ga izvajali v letošnjem letu medgeneracijskega sodelovanja s pomočjo sredstev Urada RS za komuniciranje.

Pohod 1
Pohod 2
Pohod 3

Otroci - tokrat sami fantje! - so na delavnicah ustvarjali tudi v prostorih OŠ Draga Bajca v Vipavi. Pošteno so zagrizli in iz stiropornih krogel ter papirnatih tulcev z nekaj domišljije in obilo dobre volje ustvarili živopisana jesenska drevesca

Jesenska drevesca 2
Jesenska drevesca 3
Jesenska drevesca 4

V torek smo čarovniške klobuke še dodatno okrasili – vse je utripalo v znamenju bleščic in raznobarvnih trakov. Nadaljevali smo z izdelavo svečnikov-buč. Ob koncu delavnice smo vanje postavili še čajne svečke in uživali v zelo prikupnih svečnikih.

Še čarovniški klobuki in pajki 1
Še čarovniški klobuki in pajki
Še čarovniški klobuki in pajki 3
Še čarovniški klobuki in pajki 4
Še čarovniški klobuki in pajki 5
Še čarovniški klobuki in pajki 6
Še čarovniški klobuki in pajki 7

Svečniki - buče 1
Svečniki - buče 2
Svečniki - buče 3

Fantje v Vipavi so iz kartona in koruznih zrn ustvarili simpatične okvirje za pobarvane pobarvanke.

Jesenska drevesca 1
Okvirčki 1
Okvirčki 2
Okvirčki 3

Skupino otrok smo že zjutraj popeljali na izlet v Atlantis in Kolosej in s tem poskrbeli za obilico zdrave rekreacije in smeha ob kopanju otrok v Atlantisu. Ker se po kopanju prileže še malo počitka, smo jih popeljali na ogled filma v Kolosej. Udeleženci so glede na starost lahko izbirali med filmi in risankami.

S petkovimi delavnicami smo zaključili počitniške aktivnosti v Ajdovščini. Otroci so si izdelali igro spomin in s tem poskrbeli za aktivnost svojih malih sivih celic tudi v prihodnjih dneh.

Igra spomin 1
Igra spomin 2

koledar dogodkov

< maj 2018 >

Svetovni dan čebel - Hotel za čebele

21.05.2018 - 22.05.2018 ob , Ajdovščina

Letos 20. maja prvič praznujemo svetovni dan čebel.  In ker so čebele pomembne za vse nas, saj oprašujejo cvetove in nam delajo med, smo se odločili, da bomo tudi mi naredili nekaj za njih. Zanje bomo izdelali hotele, kjer bodo lahko domovale. Hotele bomo naredili iz različnih materialov...


več o dogodku >

ne spreglejte