vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Urad RS za mladino podprl naša prizadevanja

datum: 08.06.2012

kategorija: utrinki

Aktivnosti v Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že vrsto let za srečnejše otroštvo vodijo naši marljivi prostovoljci. Na področju prostovoljskega dela želimo predvsem promovirati pomen le-tega med mladimi kot način aktivnega vključevanja in participacije mladih v družbi, doseganje večje avtonomije mladih, promovirati pomen neformalnega, izkustvenega in vseživljenskega učenja, večanje kompetenc mladih, spodbujanje k solidarnosti, demokratičnosti in enakopravnosti ipd.

Dejavnosti v programu "Prostovoljno mladinsko delo", ki ga je letos finančno podprl tudi Urad RS za mladino, pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, želimo še razširiti in obogatiti.

Prioritetna področja programa so:
- izvajanje in uveljavljanje prostovoljskega dela mladih na področju prostočasnih aktivnosti otrok in mladih, aktivnega državljanstva, ekologije, promocije zdravja in dobrega počutja preko športnih aktivnosti in iger na prostem
- izobraževanje in usposabljanje prostovoljcev za mladinsko delo
- izmenjave mladih prostovoljcev
- vključevanje mladih z manj priložnosti
- socialno preventivno delo v skupnosti
- humanitarne aktivnosti.

Naši mladi prostovoljci skozi prostovoljsko delo pridobivajo dragocene izkušnje, znanja in kompetence za nadaljnjo profesionalno in osebnostno rast.

Prostovoljstvo bogati - nas in druge!

Za konec še nekaj utrinkov naših prostovoljskih aktivnosti.

prostovoljstvo1 prostovoljstvo2
prostovoljstvo3 prostovoljstvo4
prostovoljstvo5 Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport - Urad RS za mladino

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >