vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

"Igrivo skozi mladost in starost" - medgeneracijske delavnice

datum: 28.05.2012

kategorija: utrinki

12. maja smo se zbrali v spomladansko zelenem parku ob Hiši mladih v Palah na medgeneracijskih delavnicah, ki smo jih na Medobčinskem društvu prijateljev mladine v okviru projekta ''Igrivo skozi mladost in starost'' pripravili za vse mlade po duši.
V letošnjem Evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti pripravljamo cel sklop podobnih delavnic, te, prve, pa smo preživeli ob raznoraznih družabnih igrah. Izkoristili smo lepo vreme in se spomnili iger, ki smo se jih igrali včasih, in takšnih, ob katerih se mladi zabavajo še danes.
Najprej smo se spoznavali ob igri ''Ali je kaj trden vaš most'', preizkusili smo se v skakanju na elastiko, najbolj pa smo se zabavali ob ristancu, za katerega smo ugotovili, da zahteva kar veliko spretnosti. Na bližnjem igrišču smo prehodili pot prek balkanskih prestolnic v prav tako zanimivi igri Ljubljana-Zagreb-Beograd, nato pa smo na tla narisali še krog, si ga razdelili med seboj in odigrali igro ''Zemljo krast'', ki jo današnja mladina žal skorajda ne pozna več, vendar smo se ob igranju vsi zelo zabavali. Delavnice smo zaključili z igro pantomime, kjer so se najbolj izkazali prav najmlajši s svojimi mnogimi idejami in uprizoritvami, če pa bi imeli na voljo cel dan bi se zagotovo preizkusili še v čem, saj nam idej ni zmanjkalo.
V prihodnjih mesecih načrtujemo še nekaj takšnih in podobnih delavnic, zato vas vse, mlade in starejše, ki vas takšna druženja veselijo, vabimo, da se nam pridružite. Bodimo dejavni ne glede na starost!

Datumi delavnic in druženj bodo objavljeni na naši spletni strani in v lokalnih medijih, za dodatne informacije pa nas seveda lahko kontaktirate tudi prek telefona 05 368 91 40 ali elektronske pošte info@mdpm-ajdovscina.si

Projekt sofinancira Urad vlade RS za komuniciranje.


Maša Čibej
MDPM Ajdovščina

Oglejte si še nekaj utrinkov z našega medgeneracijskega druženja ob igrah:

medg1 medg2
medg3 medg3-1
medg4 medg5
medg6 medg7

koledar dogodkov

< december 2018 >

Študijski krožek

11.12.2018 ob , Ajdovščina

V predbožičnem času vas vabimo na uvodno srečanje                      Študijskega krožka          "USTVARJANJE MALO DRUGAČE",         ki bo potekalo v Hiši mladih...


več o dogodku >

ne spreglejte