vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

O energijskih profilih - predavanje za prostovoljce

datum: 27.04.2012

kategorija: utrinki

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina pred vsakoletnim letovanjem otrok poskrbi za izobraževanje mladih prostovoljcev, ki na letovanjih pomagajo varovati in skrbeti za otroke, s tem pa tudi sami pridobivajo dragocene izkušnje in osebnostno rastejo.

V petek, 20. aprila 2012 smo se s prostovoljci srečali na prvem od vrste srečanj in izobraževanj. Alenka Terčič, vabljena predavateljica iz Ljubljane, je spregovorila o energijskih profilih. Gre za nekoliko drugačno predstavitev razlik med nami, med našimi odzivi na življenjske izzive – reakcije vseh nas, še toliko bolj pa otrok, ki še niso tako zelo „naučeni“ o tem, kaj je „prav“ in kaj „narobe“. Kako ravnati z različnimi energijami otrok, s katerimi se prostovoljci srečujejo na letovanjih, je bistvenega pomena za kvalitetno delo in nadaljnji razvoj zaupanih jim otrok in upamo, da smo s predstavitvijo uspeli ozavestiti pomen različnih pristopov do različnih tipov osebnosti, v tem primeru do različnih energijskih profilov.

Pred samim predavanjem, namenjenim prostovoljcem, je Alenka Terčič informativno predstavila še delavnice izdelave kolaža osebne vizije, s katerimi nameravamo na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina v sodelovanju s prej omenjeno predavateljico in šolskimi svetovalnimi službami v prihodnje pomagati osnovnošolcem pri poklicni odločitvi. Kolaž osebne vizije je v slovenskem prostoru novost, saj se na društvu trudimo spoznati nove prijeme in pristope pri ukvarjanju z otroci in mladimi za kakovostnejše opravljanje našega poslanstva.

Po koncu predavanj smo z mladimi prostovoljci izmenjali mnenja o sodelovanju, za njihove predloge pa ostajamo odprti tudi v prihodnje in smo jim dostopni osebno v Hiši mladih v Palah, preko telefonske številke 05 368 91 40 in 041 490 360, preko spletne strani www.mdpm-ajdovscina.si in preko e-pošte info@mdpm-ajdovscina.si.

Vsi, ki bi želeli sodelovati z nami na področju prostočasnih aktivnosti za otroke in mlade ter v drugih programih društva ste lepo vabljeni, da se nam oglasite.

energijski profili energijski profili1
energijski profili2 energijski profili3

koledar dogodkov

< maj 2018 >

Svetovni dan čebel - Hotel za čebele

21.05.2018 - 22.05.2018 ob , Ajdovščina

Letos 20. maja prvič praznujemo svetovni dan čebel.  In ker so čebele pomembne za vse nas, saj oprašujejo cvetove in nam delajo med, smo se odločili, da bomo tudi mi naredili nekaj za njih. Zanje bomo izdelali hotele, kjer bodo lahko domovale. Hotele bomo naredili iz različnih materialov...


več o dogodku >

ne spreglejte