vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

ADIJO, EMILIO - ZAKLJUČEK PROJEKTA EVS

datum: 14.12.2011

kategorija: utrinki

Od februarja do začetka decembra je v okviru Evropske prostovoljske službe z našim društvom sodeloval španski prostovoljec Emilio.

Tekom celega leta je mnogo otrok razveselil s svojimi predstavitvami, ustvarjalnimi delavnicami in učenjem osnov španskega jezika. Otrokom je popestril tudi poletne počitnice, med katerimi se je kot spremljevalec udeležil vseh petih letovanj in tam prav tako aktivno sodeloval pri ustvarjalnih delavnicah, športnih aktivnostih in jezikovnih tečajih.

Emilio je v času svoje prostovoljske službe v Ajdovščini pripravil tudi nemalo aktivnosti za odrasle: dva jezikovna tečaja španščine, večere španskega filma ter predstavitve španske kulture in hrane.

V Vipavsko dolino je prinesel nekaj španskega temperamenta ter ob sproščeni komunikaciji z ljudmi predstavljal špansko kulturo, mi pa smo mu v tem letu skušali približati naše navade in naš jezik.

Leto pa je bilo hitro okrog in z novembrom se je tudi Emiliov obisk v Sloveniji zaključil. Ob zaključku so Emiliovi slovenski prijatelji Emiliu pripravili poslovilno zabavo, na društvu pa smo mu ob poslovilnemu kosilu podarili posebno knjigo s fotografskimi utrinki celega leta, da se bo lahko še dolgo, v živo spominjal trenutkov, ki jih je prostovoljec preživel na našem društvu in v Vipavski dolini.

Emilio se je že vrnil v Madrid, na našem društvu pa že načrtujemo nove EVS projekte, s katerimi bomo skušali na obisk pripeljati še prostovoljce iz drugih kotičkov Evrope.


Mnogi otroci so si Emilia zapomnili prav po njegovih predstavitvah

emilio1

Od Emilia smo se poslovili tudi mentorji in koordinatorka

emilio2
mladina
izobrazevanje in kultura movit

koledar dogodkov

< december 2018 >

Študijski krožek

11.12.2018 ob , Ajdovščina

V predbožičnem času vas vabimo na uvodno srečanje                      Študijskega krožka          "USTVARJANJE MALO DRUGAČE",         ki bo potekalo v Hiši mladih...


več o dogodku >

ne spreglejte