vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

EMILIO V NOVEM ŠOLSKEM LETU

datum: 19.10.2011

kategorija: utrinki

Naš prostovoljec Evropske prostovoljne službe Emilio je tudi v oktobru pripravil kar nekaj aktivnosti za manjše in večje otroke, ki se radi naučijo česa novega.
Ker v prejšnjem šolskem letu s svojimi predstavitvami in delavnicami ni uspel obiskati vseh šol v naših občinah, smo sklenili, da to stori ob začetku novega šolskega leta, ter otrokom popestri prve mesece v šolskih klopeh.

S prvimi predstavitvami je Emilio začel v Tednu otroka, ki je potekal od 3. do 8. oktobra, z njimi pa bo nadaljeval še cel oktober ter v začetku novembra. Najprej je obiskal učence predmetne stopnje na OŠ Danila Lokarja, nato tiste iz podružničnih šol Vrhpolje in Šmarje, dva dneva je posvetil učencem na podružnični šoli Budanje, obiskal je tudi otroke v Črničah ter tiste na podružnični šoli v Lokavcu.
Za otroke višjih razredov je pripravil zanimive predstavitve svoje države ter kviz v katerem so se lahko preizkusili, koliko so si zapomnili, tisti iz nižjih razredov pa so skupaj z Emiliom izdelovali papirnate marionete knjižnega junaka Don Kihota.
Ob predstavitvah si otroci ob pozornem poslušanju in postavljanju raznoraznih vprašanj vedno veliko zapomnejo in tako krepijo svoje znanje o geografskih, kulturnih ter jezikovnih značilnostih Španije.

Emilio bo v kratkem obiskal še šolo na Otlici ter podružnično šolo v Vipavskem Križu, v času jesenskih počitnic pa bo otroke razveselil še s tečajem španščine, z 19.oktobrom pa bo v okviru študijskega krožka osnov španskega jezika učil tudi odrasle.

Prve predstavitve v letošnjem šolskem letu za učence OŠ Danila Lokarja

Emilo DL

S predstavitvami in delavnicami je Emilio nadaljeval na podružnični šoli v Budanjah

Emilio Budanje

Učenci razredne stopnje so vedno navdušeni nad izdelavo marionet in druženjem z Emiliom - tako je bilo tudi v Lokavcu

Emilio Lokavec Emilio Lokavec2
Emilio Lokavec

Tudi v Črničah so se po predstavitvi z veseljem slikali z Emiliom

Emilio Črniče

Evropska prostovoljna služba je Akcija 2, programa Mladi v akciji, Mladinska pobuda pa podakcija Akcije 1, programa Mladi v akciji, ki ju sofinancira Evropska komisija.

izobrazevanje in kultura mladina
movit

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >