vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Naše dejavnost v Tednu otroka

datum: 13.10.2010

kategorija: utrinki

V Tednu otroka, ki je potekal od 4. do 9. oktobra, smo v našem društvu ponovno pripravili zanimiv program za otroke.
Teden otroka smo kot običajno preživeli ustvarjalno, pod vodstvom prostovoljcev so otroci ustvarjali po šolah v občinah Ajdovščina in Vipava ter v prostorih društva. Ustvarjalne delavnice so potekale na temo jeseni, otroci so skupaj z mentorji izdelovali jesenske okvirje za slike, skledice v obliki listov in košarice iz furnirja.

PŠ Podnanos jesen je v deželi1

PŠ Šmarje PŠ Šmarje1

PŠ Šmarje2 PŠ Šmarje3

V skladu z letošnjo temo Tedna otroka – ''Mediji za bogatejše otroštvo'' smo pripravili tudi dve povsem novi delavnici. Na medijski delavnici ''Tišina, snemamo!'' so se otroci seznanili s kamero in nastopanjem ob snemanju dveh krajših oddaj, na delavnicah z naslovom ''Novice, novice'' pa so izdelovali časopis.

medijska delavnica medijska delavnica1

medijska delavnica2 izdelajmo časopis

izdelajmo časopis1 izdelajmo časopis PŠ Skrilje1

izdelajmo časopis PŠ Skrilje


V četrtek 7. oktobra so se otroci skupaj s šolskimi mentorji in prostovoljci društva odpravili še na tradicionalni extempore v Piran, kjer so se, poleg likovnega ustvarjanja, popeljali tudi na krajši izlet z ladjico.

extempore extempore1

extempore2 extempore3

extempore4 extempore5

Teden otroka se je zaključil v soboto 9. oktobra, ko so naši prostovoljci v okviru Kmečke tržnice izvedli še dve delavnici. V okviru teh so pripravljali zeliščne lončke in skupaj z otroki izdelovali punčke iz blaga.

kmečka tržnica kmečka tržnica1

kmečka tržnica2 kmečka tržnica3

kmečka tržnica4

Bilo je lepo in zabavno! Otroci so se delavnic udeležili v lepem številu in na društvu smo zadovoljni, da smo spet razveselili veliko naših otrok!

koledar dogodkov

< maj 2018 >

Svetovni dan čebel - Hotel za čebele

21.05.2018 - 22.05.2018 ob , Ajdovščina

Letos 20. maja prvič praznujemo svetovni dan čebel.  In ker so čebele pomembne za vse nas, saj oprašujejo cvetove in nam delajo med, smo se odločili, da bomo tudi mi naredili nekaj za njih. Zanje bomo izdelali hotele, kjer bodo lahko domovale. Hotele bomo naredili iz različnih materialov...


več o dogodku >

ne spreglejte