vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Predstavitev Latvije - "Zemlja, ki poje" in spoznavni večer EVS

datum: 07.06.2010

kategorija: utrinki

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je v petek, 4.6.2010 v prostorih društva Razmetano podstrešje v Vipavi pripravilo predstavitev Latvije, ki sta jo vodili dve Latvijki - prostovoljka Evropske prostovoljne službe Zanda Brikmane in umetnica Alina Asberga Nabergoj, ki živi in dela v Vipavi. Predstavitev je popestrila še razstava likovnih del Aline Asberga Nabergoj ter tipičnih predmetov latvijskega vsakdana - od jantarja, dodatkov k narodni noši, glinenih piščalk do knjig z vzorci vezenja. Preizkusili pa smo tudi nekaj latvijskih jedi - od sivega graha, kruhkov s slanino in sirom, latvijske solate do sladice iz ržene moke in sladke salame. Koordinatorka Evropske prostovoljne službe pri MDPM Ajdovščina Urška Brežnjak pa je predstavila akcijo 2 v programu Mladi v akciji ter projekt Evropske prostovoljne službe "Prosti čas otrok in mladih v Ajdovščini", v katerega je vključena Zanda Brikmane. Večer je minil v znamenju prijetnega druženja in kramljanja o posebnostih in bogastvih latvijske kulture.

Društvu "Razmetano podstrešje" se zahvaljujemo za gostoljubnost pri pripravi večera in razstave.

Nekaj fotografskih utrinkov...

predstavitev Latvije predstavitev Latvije1

predstavitev Latvije2 predstavitev Latvije3

predstavitev Latvije4 predstavitev Latvije

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

URSM LOGO izobrazevanje in kultura

movit mladina

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >