vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Zandina pisana ogledalca

datum: 25.08.2009

kategorija: utrinki

Včerajšnji sončni poletni dan smo na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina izkoristili za ustvarjalno delavnico, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Mladinskim centrom Ajdovščina v prijetni senci Hiše mladih. Tokrat je delavnico vodila naša EVS prostovoljka Zanda Brikmane, s katero smo izdelovali pisana ogledalca. Iz Das mase smo oblikovali okvirje, ker pa nam misli, neprestano bežijo na morje, smo motive poiskali prav tam. Naš ustvarjalni nemir sta spremljali tudi lokalni televiziji – TV Primorka in TV Vi-tel. Dve uri sta minili kot bi mignil, našo mentorico, ki je med drugim končala tudi likovno šolo, pa smo povprašali o vtisih z delavnice. Takole nam je povedala:

I like working with children, but here in Slovenia I still have some difficulties, because I don't know the language. But children have very rich imagination and even if you don't explain them everything for 100%, they find it our by themselves. They are very active and creative, I like that.

V prevodu: Rada delam z otroki, ampak tukaj v Sloveniji imam še vedno težave, ker ne poznam jezika. Otroci imajo zelo bogato domišljijo in četudi jim ne razložiš vsega, se znajdejo po svoje. So zelo aktivni in ustvarjali, to mi je zelo všeč.

Zanda ima »v rokavu« še veliko idej za ustvarjanje. Vabljeni, da se nam pridružite na naslednji ustvarjalni delavnici!


ogledalca1 ogledalca2

ogledalca3 ogledalca4

ogledalca5 ogledalca6


izobrazevanje in kultura movit

mladina


Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.


koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >