vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Izobraževanja in usposabljanja prostovoljcev

datum: 17.06.2009

kategorija: utrinki

»Glej daleč. In ko se ti zdi, da že gledaš daleč, glej še dlje!«
Robert Baden - Powell


Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina združuje številne prostovoljce, ki delajo kot mentorji, vzgojitelji na letovanjih, spremljevalci, animatorji in podobno. Na društvu se zavedamo, da je izobraževanje in usposabljanje prostovoljcev zelo pomembno za kvalitetno delo s ciljnimi skupinami. Tekom letošnjega šolskega leta enkrat tedensko poteka študijski krožek za prostovoljstvo, v katerem se mentorji srečujejo s prostovoljci in se pogovarjajo o aktualnih temah s področja prostovoljnega dela. Teme, ki so jih v krožku obravnavali: vloga prostovoljca in mentorja, odgovornost, usposabljanje, vrednote, znanja in veščine, kako uspešno načrtujemo, kako izvesti projekt in mnoge druge. V krožku načrtujejo, analizirajo in evalvirajo potek in izvedbo različnih društvenih aktivnosti, krožek je torej prava oblika za spodbujanje raznolikih idej in potencialov mladih.

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije so se naši prostovoljci od 8. do 10. maja 2009 udeležili seminarja za pedagoške vodje ter druge sodelavce na letovanjih, ki je potekal v Počitniškem domu Vila v Kranjski Gori. Pridobili so nova znanja, izmenjali izkušnje pri organizaciji in izvedbi letovanj ter se srečali z novimi primeri dobrih praks. Predavanja s praktičnimi delavnicami so potekale na temo konfliktov (prof. Saša Miklić in Ksenja Kos), uspešnega vodenja sestankov (prof. Saša Miklić), zakona o preprečevanju nasilja v družini (Vlasta Nussdorfer), odgovornosti pedagoškega vodje in vzgojitelja za varnost otrok na letovanju (Tatjana Mušič) ter skrbi za zdravje otrok in mladine na letovanju (prim. asist. Mag Martin Bigec).

izobraževanje1 izobraževanje2

izobraževanje3

5. junija 2009 pa smo na društvu gostili gospo Tamaro Kofol, diplomirano medicinsko sestro iz Zdravstvenega doma Ajdovščina, ki nam je na zelo zanimiv način predstavila aktualne tematike s področja zdravja otrok na letovanjih. Poudarila je, da je zdrav in sproščen vzgojitelj najboljši zgled otrokom. Predstavila nam je škodljivost prekomernega sončenja, o nevarnostih, ki prežijo na nas na obali, osvežili smo zlata pravila varnega plavanja in skakanja v vodo, nakar smo skupaj delili svoja mnenja in poglede. Po predavanju je sledil delovni sestanek za letošnjo izvedbo poletnih počitnic in neformalno druženje prostovoljcev.

izobraževanje4 izobraževanje5

izobraževanje6

Izobraževanje in usposabljanje prostovoljcev ter prostovoljsko delo mladih je del projekta sofinanciranja organizacij na področju mladinskega dela v obdobju 2009-2012, ki ga sofinancira R Slovenija, Urad za mladino pri Ministrstvu za šolstvo in šport.

MDPM Ajdovščina je del Slovenske mreže prostovoljskih organizacij pri Slovenski filantropiji.


"Odloči se, da se boš stalno izpopolnjeval in postal boljši človek".
H. Jackson Brown, jr.

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >