vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Zdravo in varno skozi otroštvo in naprej

datum: 10.06.2009

kategorija: utrinki

V projektu »Varno in zdravo skozi otroštvo in naprej« smo ugotavljali obstoječe stanje na področju skrbi za zdravo in varno življenje v vrtcih in osnovnih šolah v občinah Ajdovščina in Vipava. Otroke smo seznanjali s pomenom varnosti v vsakdanjem življenju in ob različnih priložnostih s poudarkom na varnosti doma, v cestnem prometu in na poti v šolo. Številne ustvarjalne delavnice so temeljile predvsem na uporabi naravnih in odpadnih materialov, poudarjali smo skrbno ravnanje z okoljem kot del zdravega načina življenja. Na skupinskih diskusijah smo oblikovali praktične nasvete za okolju prijazno življenje.

Ciljnim skupinam smo predstavili iztočnice o zdravem prehranjevanju in nekatere recepte tudi praktično preizkusili. Izpeljali smo več vodenih skupinskih diskusij z iztočnicami o zdravem in nezdravem prehranjevanju in varnem načinu življenja, pri tem pa upoštevali tudi skrb za Zemljo in ekološka vprašanja. Na matičnih in podružničnih šolah smo izvedli več anket, da bi ugotovili, kakšno je razumevanje otrok o zdravem in varnem načinu življenja. Rezultati so pokazali zelo dobro poznavanje tematik, obenem pa so otroci izrazili željo po dodatnih vsebinah s tega področja. Tovrstne vsebine smo vključili v prostočasne programe, predvsem ustvarjalne delavnice, ter jih osvežili na prireditvi „zeleni festival prostovoljstva“.

Prizadevali si bomo slediti potrebam otrok in njihove predloge za spodbujanje varnega in zdravega načina življenja vključili v prostočasne programe, denimo tabore, predstavitve, diskusije, ustvarjalne delavnice, pogovorne ure, ustvarjalne igre, ipd. Rezultati projekta so pokazali, da je tema zdravega in varnega aktualna in potrebna vsem nam, še posebej pa najmlajšim.

Projekt je sofinanciralo Ministrstvo za šolstvo in šport.

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >