vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Priznanje študijskemu krožku Mala Gora

datum: 28.11.2008

kategorija: utrinki

Komisija za podelitev priznanj Andragoškega centra RS za posebne dosežke pri učenju odraslih je v začetku novembra 2008 podelila priznanje v kategoriji »Priznanja skupini za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja«,

študijskemu krožku «Mala Gora«, ki ga vrsto let uspešno vodi mentorica Kristina Valič, pod okriljem Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina.


Člani študijskega krožka iz Kamenj so proučevali geografske, gospodarske in statistične značilnosti Vipavske doline, vas Kamnje in planoto Mala Gora. V zborniku »Mala Gora – kraj lepih spominov in trdnega dela«, ki je izšel lani, so vključili zgodovinska pričevanja, fotografije, intervjuje, ljudsko izročilo, ljudske običaje in navade.

Svojo radovednost in navdušenje nad domačimi kraji in njihovimi lepotami so delili tudi s krajevno skupnostjo, širšo javnostjo, s postavitvijo razstav kmečkega orodja, z razstavo starih fotografij, z organizacijo velikonočnega pohoda na Malo Goro ter z oblikovanjem zbornika in zgoščenke.

Krožkarjem se iskreno zahvaljujemo, saj so s svojim delovanjem in zagnanostjo bogatili tudi naše znanje in ohranili bogata pričevanja za prihodnje rodove.

Vsem članom študijskega krožka »Mala Gora« in njegovi mentorici Kristini Valič iskreno čestitamo in želimo še veliko ustvarjalnega poleta.


Šk Mala Gora


Na Malo Goro smo Kamenjci čustveno navezani. In to prehaja iz roda v rod… Kar zleze vate, te posrka. In nič ne vprašaš. Na noge si obuješ planinske čevlje, na hrbet vržeš nahrbtnik in greš…(iz zbornika »Mala Gora – kraj lepih spominov in trdnega dela)

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >