vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Priznanje študijskemu krožku Mala Gora

datum: 28.11.2008

kategorija: utrinki

Komisija za podelitev priznanj Andragoškega centra RS za posebne dosežke pri učenju odraslih je v začetku novembra 2008 podelila priznanje v kategoriji »Priznanja skupini za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja«,

študijskemu krožku «Mala Gora«, ki ga vrsto let uspešno vodi mentorica Kristina Valič, pod okriljem Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina.


Člani študijskega krožka iz Kamenj so proučevali geografske, gospodarske in statistične značilnosti Vipavske doline, vas Kamnje in planoto Mala Gora. V zborniku »Mala Gora – kraj lepih spominov in trdnega dela«, ki je izšel lani, so vključili zgodovinska pričevanja, fotografije, intervjuje, ljudsko izročilo, ljudske običaje in navade.

Svojo radovednost in navdušenje nad domačimi kraji in njihovimi lepotami so delili tudi s krajevno skupnostjo, širšo javnostjo, s postavitvijo razstav kmečkega orodja, z razstavo starih fotografij, z organizacijo velikonočnega pohoda na Malo Goro ter z oblikovanjem zbornika in zgoščenke.

Krožkarjem se iskreno zahvaljujemo, saj so s svojim delovanjem in zagnanostjo bogatili tudi naše znanje in ohranili bogata pričevanja za prihodnje rodove.

Vsem članom študijskega krožka »Mala Gora« in njegovi mentorici Kristini Valič iskreno čestitamo in želimo še veliko ustvarjalnega poleta.


Šk Mala Gora


Na Malo Goro smo Kamenjci čustveno navezani. In to prehaja iz roda v rod… Kar zleze vate, te posrka. In nič ne vprašaš. Na noge si obuješ planinske čevlje, na hrbet vržeš nahrbtnik in greš…(iz zbornika »Mala Gora – kraj lepih spominov in trdnega dela)

koledar dogodkov

< december 2018 >

Študijski krožek

11.12.2018 ob , Ajdovščina

V predbožičnem času vas vabimo na uvodno srečanje                      Študijskega krožka          "USTVARJANJE MALO DRUGAČE",         ki bo potekalo v Hiši mladih...


več o dogodku >

ne spreglejte