vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Evropska unija - moj dom, moja priložnost

datum: 31.05.2006

kategorija: utrinki

ZPM Ajdovščina je z majem zaključila projekt Evropska unija – moj dom, moja priložnost, pri katerem so od začetka letošnjega leta sodelovali učenci višjih razredov OŠ Ajdovščina, prostovoljci CMD-ja in PUM-ovci. Projekt je podprl Urad vlade za informiranje v okviru javnega razpisa za informiranje mladih o EU.
ZPM Ajdovščina je s sodelavci izvedla delavnice in predstavitve, na katerih so z udeleženci obnavljali poznavanje zgodovine oblikovanja EU in delovanja njenih institucij. Iskali so prednosti in slabosti, ki jih je prinesla vključitev Slovenije in se pogovarjali o njenih vrednotah in kulturni raznolikosti. S pomočjo promocijskega gradiva so oblikovali predloge, s katerimi bi izboljšali položaj Slovenije v EU, predvsem na področjih, ki po njihovem mnenju potrebujejo posebno pozornost. To so varovanje naravne in kulturne
dediščine, ekologija, odnosi s Hrvaško, prepoznavnost in zaposlovanje mladih.
Prispevke udeležencev bomo izdali v obliki zloženke, ki bo na voljo tudi drugim zainteresiranim za mnenje otrok in mladih o Evropski uniji.

Za sodelovanje se vsem sodelujočim in prostovoljcem iskreno zahvaljujemo.

Barbara Tomšič
Vodja projekta, ZPM Ajdovščina

Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije.
Ta dogodek/seminar/konferenca/okrog la miza/publikacija je sestavni del/prejel-a finančno podporo programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank. Program obveščanja izvaja Urad vlade za informiranje.
Vaša vprašanja so vedno dobrodošla na evrofonu 080 2002, v evronabiralniku, Gregorčičeva 25, 1000 Ljubljana, na elektronskem naslovu evrofon@gov.si in na domači strani http://evropa.gov.si, kjer so vam na voljo tudi informacije.

Logo Evropska unija

koledar dogodkov

< maj 2018 >

Svetovni dan čebel - Hotel za čebele

21.05.2018 - 22.05.2018 ob , Ajdovščina

Letos 20. maja prvič praznujemo svetovni dan čebel.  In ker so čebele pomembne za vse nas, saj oprašujejo cvetove in nam delajo med, smo se odločili, da bomo tudi mi naredili nekaj za njih. Zanje bomo izdelali hotele, kjer bodo lahko domovale. Hotele bomo naredili iz različnih materialov...


več o dogodku >

ne spreglejte