vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Evropska unija - moj dom, moja priložnost

datum: 31.05.2006

kategorija: utrinki

ZPM Ajdovščina je z majem zaključila projekt Evropska unija – moj dom, moja priložnost, pri katerem so od začetka letošnjega leta sodelovali učenci višjih razredov OŠ Ajdovščina, prostovoljci CMD-ja in PUM-ovci. Projekt je podprl Urad vlade za informiranje v okviru javnega razpisa za informiranje mladih o EU.
ZPM Ajdovščina je s sodelavci izvedla delavnice in predstavitve, na katerih so z udeleženci obnavljali poznavanje zgodovine oblikovanja EU in delovanja njenih institucij. Iskali so prednosti in slabosti, ki jih je prinesla vključitev Slovenije in se pogovarjali o njenih vrednotah in kulturni raznolikosti. S pomočjo promocijskega gradiva so oblikovali predloge, s katerimi bi izboljšali položaj Slovenije v EU, predvsem na področjih, ki po njihovem mnenju potrebujejo posebno pozornost. To so varovanje naravne in kulturne
dediščine, ekologija, odnosi s Hrvaško, prepoznavnost in zaposlovanje mladih.
Prispevke udeležencev bomo izdali v obliki zloženke, ki bo na voljo tudi drugim zainteresiranim za mnenje otrok in mladih o Evropski uniji.

Za sodelovanje se vsem sodelujočim in prostovoljcem iskreno zahvaljujemo.

Barbara Tomšič
Vodja projekta, ZPM Ajdovščina

Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije.
Ta dogodek/seminar/konferenca/okrog la miza/publikacija je sestavni del/prejel-a finančno podporo programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank. Program obveščanja izvaja Urad vlade za informiranje.
Vaša vprašanja so vedno dobrodošla na evrofonu 080 2002, v evronabiralniku, Gregorčičeva 25, 1000 Ljubljana, na elektronskem naslovu evrofon@gov.si in na domači strani http://evropa.gov.si, kjer so vam na voljo tudi informacije.

Logo Evropska unija

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >