vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

ŠTUDIJSKI KROŽEK SLOVENŠČINE

datum: 12.03.2018

kategorija: utrinki

V letošnjem letu smo zopet pripravili študijski krožek slovenščine za Albanke, s katerim predvsem ženskam iz priseljenskega okolja omogočamo neformalno izobraževanje in druženje skozi tedenska srečanja. Študijski krožek poteka v Hiši mladih v Ajdovščini.

KORAKI IZ ALBANŠČINE V SLOVENŠČINO

Od februarja dalje na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina poteka študijski krožek »Koraki iz albanščine v slovenščino«, ki se ga je udeležujejo ženske iz albansko govoreče sredine, ki si želijo izboljšati znanje slovenskega jezika. Udeleženke se srečujejo enkrat tedensko, srečanja potekajo v sproščenem vzdušju.

Skozi vsebino srečanj poskušamo udeleženkam  približati predvsem uporabne stvari iz vsakdanjega življenja ter z igranjem dialogov poustvariti obisk pri zdravniku, v trgovini, na pošti, policiji ipd. Udeleženke poskušajoj z lastnimi besedami in pridobljenim znanjem skušajo povzeti njihovo doživljanje teh srečanj, in sicer brez pomoči animatorke ali mentorice, da je razvidno, kako so napredovale. Nekatere članice krožka so sodelovale že v študijskem krožku ''Prvi koraki iz albanščine v slovenščino'', ki je potekal v prejšnjem šolskem letu. Vsebino učne snovi nekoliko prilagajamo glede na predznanje udeleženk, te tudi same sodelujejo pri izboru in pripravi tem za srečanja, ter tako sooblikujejo krožek.

Študijske krožke, ki so brezplačna, demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih ter temeljijo na vzajemnem učenju in delovanju koordinira Andragoški center Slovenije, sofinancira pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

B. B. in M.Č.

 

Direktorat za upravne notranje zadeve, migracije in naturalizacijo, Ministrstva za notranje zadeve, nam je zopet priskočil na pomoč z učbeniki slovenščine za albanske govorce.

učbenik

Andragoški center Slovenije

log šk

 

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >