vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

TEDEN OTROKA 2015

datum: 13.10.2015

kategorija: utrinki

Od 5. do 11. oktobra je potekal Teden otroka na temo ''Nekaj ti moram povedati''. Ta teden je ZPMS posvetila otrokom in različne prostočasne aktivnosti in prireditve namenjene otrokom potekajo po celi Sloveniji. Teden otroka smo z različnimi aktivnostmi obeležili tudi v našem društvu.

 V Tednu otroka smo pripravili kar nekaj aktivnosti. Delavnice, predstave in ex-tempore, vsaka zanimiva na svoj način, so bila presenečenja, s katerimi smo učencem naših šol in vrtcev popestrili šolske dneve, saj Teden otroka žal ni počitniški čas.

V sodelovanju z društvom Stella&Star smo s predstavo ''Častna medvedova taca'' obiskali šole v Lokavcu, Črničah, Budanjah, CIRIUS v Vipavi in Vrtec ob Hublju. Otroci so se družili in tudi zaplesali z medvedkoma Šapkom in Tackom in uživali v glasbi, plesu in angleščini. Šole v Skriljah, Vipavskem Križu in Šturjah smo obiskali z glasbeno delavnico ''Govorica tolkal'', ki jo je izvedel Dejan Štemberger. Učenci in učitelji so spoznavali tolkala celega sveta in uživali v mini koncertu.

V Tednu otroka je bila zelo aktivna tudi naša EVS prostovoljka Guranda. Obiskala je šole v Šmarjah, Vrtovinu, na Colu in v Podkraju. Otroci so bili deležni medkulturne izkušnje, spoznavali so gruzijski jezik in kulturo, na Colu in v Podkraju pa so pripravljali tudi tradicionalne gruzijske jedi.

To pa še ni bilo vse. Naše prostovoljke so pripravile tudi delavnice na temo ''Komu bi zaupal svojo skrivnost'', o čemer so se pogovarjale in ustvarjale z otroki na Otlici in otroki enote PP OŠ Danila Lokarja.

V četrtek, 8. oktobra pa smo se odpravili še v Piran, kjer so se učenci naših osnovnih, srednjih šol in CIRIUSa skupaj z mentorji udeležili tradicionalnega ex-tempora. Dan je bil brez dežja, zato smo lahko nemoteno ustvarjali ter se za konec popeljali še z ladjico do Portoroža.

Na spodnjih slikah je nekaj utrinkov z aktivnosti, več pa si jih lahko ogledate v galeriji.

EXtEx - tempore, Piran

delavnice Otlica ''Komu bi zaupal svojo skrivnost'', Otlica

stellastar ''Častna medvedova taca'', Lokavec

koledar dogodkov

< april 2018 >

LETOVANJE 2018

18.04.2018 - 21.07.2018, Ajdovščina

 Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že zbiramo prijave za letovanja. Prijavnice dobite v naši pisarni. Letošnji termini letovanj so naslednji: - Nerezine: 28.6. - 8.7.2018 - Piran: 13.7. - 27.7. 2018


več o dogodku >

ne spreglejte

EVROPA V ŠOLI 2017/2018

15.03.2018

V letošnjem šolskem letu so učenci osnovnih šol ustvarjali na natečaju Evropa v šoli. Naslov natečaja je bil Dediščina okoli nas: Kjer preteklost sreča prihodnost.

več o tem utrinku >