vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Krožkarji odkrivali čare Lošinja

datum: 05.06.2012

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina je tudi letošnje šolsko leto bogato na področju študijskih krožkov.

Krožkarji v študijskem krožku "Potujmo in se izobražujmo" smo se v sredini meseca maja odpravili odkrivat čare otoka Lošinja. Tridnevni izlet smo pričeli v petek, 18. maja v popoldanskem času, ko smo se nastanili v Nerezinah v slovenskem počitniškem naselju Bučanje. V zgodnjih urah naslednjega dne smo si poveznili nahrbtnike in se podali na krožno planinsko turo po grebenu Osorščice. V planinskem domu smo se okrepčali in nadaljevali pot do najvišjega vrha 588 - metrskega Televrina. Uživali smo v čudovitem razgledu z vrha Televrina, pogled nam je segel do Silbe in Kornatov na jugu, do Učke in Snežnika na severu... Osvojili smo še vrh sv. Mikula, nakar smo se spustili na izhodišče. Po popoldanskem počitku smo se z barko odpravili na Susak in Ilovik in si na barki privoščili pravo ribiško kosilo. Večerni čas smo izkoristili za sprehod in ogled mesta Mali Lošinj. Nedeljsko jutro je bilo v znamenju ogleda Osorja in Velikega Lošinja, nekateri pa smo se raje odločili za odmor in "martinčkanje" na majskem soncu. Po kosilu smo si ogledali še Valun in mesto Cres. Pot smo nadaljevali do pristanišča Merag in se s trajektom odpeljali do otoka Krka. Čez Krčki, nekoč Titov most smo se vrnili na jadransko obalo pri Kraljevici. Trenutke našega čudovitega izleta smo ujeli v številne fotografije, oglejte si jih še vi.

šk1 šk2
šk3 šk4
šk5 šk6
šk7 šk8

Študijske krožke koordinira Andragoški center Slovenije, sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >