vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Velikonočna radovednost v Malovšah in Gojačah

datum: 05.04.2012

kategorija: utrinki

V dvorani KS Malovše-Gojače je bilo 31. marca kar živahno, igrivo in novo. Prek Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina se je prvič odvijala brezplačna Velikonočna ustvarjalna delavnica za otroke. Kljub majhnemu številu otrok je delavnica zelo lepo uspela. Ustvarjali smo tudi z novo somentorico, go. Marto Trebižan. Sodelovali smo kot da bi se že dolgo poznali. S seboj je prinesla zelo zanimiv material in zelo radovedni smo bili, kaj vse bomo delali. Komaj smo čakali, da se delavnica prične.

Medtem ko so otroci marmorirali plastična jajca, sem budno opazovala, kako so ustvarjali čudovite jajčne planete. Nastalo je pravcato pravljično mestece ali pa kar čarobno vesolje. Waw! Ko so skoraj končali z marmoriranjem, je sledil še šarmanten trakec, ki so ga otroci ovili okrog suhih marmoriranih jajc. »Kako domiselno«, sem si rekla pri sebi. Pravkar marmorirana jajca smo postavili v zeleno gobo za ikebane, da so se tam sušila. Medtem ko smo že ustvarjali, je na delavnice prišla še ena deklica, a z veseljem smo jo sprejeli in ji pokazali postopek marmoriranja jajc ter pentljanje suhega marmoriranega jajca.

Vzdušje je bilo sproščujoče in družabno, poučno in igrivo. Med poslušanjem otroških pesmic smo iznajdljivo sodelovali tudi pri sestavljanju koškov iz furnirja, kjer je bilo potrebno malce več spretnosti in moči, a tudi ti izdelki so več kot uspeli.

Dan je bil prečudovit, s svojim zlatim soncem, rahlim vetričem in zelenimi vejami je že ves dan vabil otroke pod modro nebo. Na zelene trate, med igrala in vaško igrišče. Proti koncu delavnice so otroci le dočakali več kot zaslužen odmor in uživali tudi v gibalnih dejavnostih.

Napisala: Katja Krkoč

fotka1 fotka2
fotka3 fotka5

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >