vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Dobrodošla EVS prostovoljka! / Welcome EVS volunteer!

datum: 08.07.2009

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo se prijavili kot gostujoča in usklajevalna organizacija za projekt nacionalne agencije Movit NA Mladina – Akcija 2, Evropska prostovoljna služba. Program financira Evropska komisija. Povezali smo se s pošiljajočo organizacijo Radi Vidi Pats, ki mlade seznanja z ekološkimi tematikami, preko katere se nam je 3. julija pridružila prostovoljka Zanda Brikmane. Sodelovala bo v projektu “Prosti čas otrok in mladih v Ajdovščini”, ki je zasnovan kot dolgoročno prostovoljno delo v trajanju enega leta.

Zando bi vam radi predstavili na naših straneh, vabimo pa vas, da se nam pridružite in sodelujete v naših aktivnostih in spoznate prostovoljko iz Latvije tudi v živo.


My name is Zanda and I am from Latvia – one of three Baltic States. I live approximately 50km from our capital Riga – in the sunniest city in Latvia – Saulkrasti (The Coast of the Sun). I am 21 year old and at the beginning of June I finished my bachelor studies in Riga – I was studying communication science (journalism) and now I am searching for some University to attend Master studies. Since 3rd of July I have been living in Ajdovščina where I am doing my EVS programme in MDPM Ajdovščina. I chose Slovenia because of several reasons: 1) I have not heard about this country too much before – just that it is one of ex - Yugoslavia countries and it is situated near Italy. So I decided that it would be great to get familiar with other country and its culture; 2) I like to work with children – they are more creative and open-minded than lots of adults; 3) going to some other country is always a challenge. So I thought - why not Slovenia?
There are a lot of things I like to do, but lately I am really happy if I have some more time to take pictures. I would like to buy some old film-camera and then learn how to make them in the ‘dark room’. So, except taking pictures, I like several more things, like traveling, meeting different cultures and people. In summer I like swimming, cycling and volleyball, but in winter – skiing, skating and everything related with outdoor activities.
I am looking forward to have many different experiences here in Slovenia!

zanda2

Sem Zanda in prihajam iz Latvije – iz ene izmed treh baltskih držav. Živim približno 50 kilometrov od glavnega mesta Rige, v najbolj sončnem latvijskem mestu – Saulkrasti (kar pomeni “obala sonca”). Imam 21 let in v začetku junija sem diplomirala iz novinarstva, sedaj iščem univerzo, kjer bi opravljala magisterij. Od 3. julija živim v Ajdovščini, kjer opravljam Evropsko prostovoljno službo pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina. Slovenijo sem izbrala zaradi različnih razlogov: 1) Nisem slišala dosti o Sloveniji, le, da je ena izmed bivših jugoslovanskih republik in da je blizu Italije, zato sem se odločila, da bi jo rada bolje spoznala, prav tako tudi njeno kulturo. 2) Rada delam z otroki, ki so ponavadi bolj ustvarjalni in bistri od odraslih. 3) Iti v drugo državo je vedno izziv. Zato sem pomislila – zakaj ne Slovenija?
V prostem času rada počnem veliko stvari. Predvsem v zadnjem času nadvse uživam, če imam več časa za fotografiranje. Rada bi kupila star fotoaparat in se naučila razvijati slike v temnici. Poleg fotografiranja imam rada tudi druge stvari, potovanja, spoznavanje različnih kultur in ljudi. Poleti rada plavam, kolesarim, igram odbojko, pozimi pa smučam, drsam in se ukvarjam s številnimi drugimi športi na prostem.
Veselim se številnih novih izkušenj v Sloveniji!

movit izobrazevanje in kultura
mladina

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >